Ο Μανώλης Όθωνας, διευθυντής του πολιτικού γραφείου και στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, έστειλε σαφές μήνυμα προς όσους θελήσουν να συμμετάσχουν στη ψηφοφορία για την εκλογή ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Όθωνας προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να επιτραπεί σε κανένα να ψηφίσει χωρίς να γίνει μέλος ή φίλος του ΚΙΝΑΛ. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά τόνισε: «Δεν μπορεί και δεν θα επιτραπεί σε κανένα να ψηφίσει στη… ζούλα και μετά “μη τον είδατε τον Παναή” που λέει και ο λαός μας. Γι’ αυτό και υπάρχει και με βάση την απόφαση της Κεντρικής μας Επιτροπής, όποιος προσέλθει να ψηφίσει θα εγγράφεται στο μητρώο είτε μελών είτε φίλων, δηλώνοντας ρητά και ανεπιφύλακτα ότι μαζί με τα δικαιώματα που η ιδιότητα δίνει σ’ ένα μέλος ή σ’ έναν φίλο του κόμματος, αποδέχεται και αναλαμβάνει και τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις και δεσμεύσεις που στο Καταστατικό μας προβλέπονται».

Σύμφωνα με τον Μανώλη Όθωνα, «πέρα από την εγγραφή στο Μητρώο, θα συναινέσουν υπογράφοντας το σχετικό έντυπο στη διαχείριση των μητρώων από τον πολιτικό φορέα ακόμα και στην δημοσιότητα του καταλόγου ψηφισάντων, σεβόμενοι πάντα το νομικό πλαίσιο που διέπει την προστασία των προσωπικών δεδομένων».

Κάλεσμα συμμετοχής

Ωστόσο, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες που θεωρούν ότι μπορούν να εκφραστούν ιδεολογικά, πολιτικά και στη συνέχεια και εκλογικά από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι σε σχέση με τους εμβολιασμούς θα γίνει ό,τι προβλέπεται και είναι αναγκαίο, όσο πιο κοντά γίνεται στα επιδημιολογικά δεδομένα και στην κατάσταση που θα επικρατεί την 5η Δεκεμβρίου, ενώ όταν ρωτήθηκε για την άνοδο του ΚΙΝΑΛ στις δημοσκοπήσεις, επεσήμανε ότι «η Φώφη Γεννηματά παρέλαβε αυτήν την παράταξη, αν μιλήσουμε με δημοσκοπικούς όρους, στο 2,8% τον Ιούνιο του 2015 και ο επόμενος πρόεδρος απ’ αυτήν θα το παραλάβει πάνω από το 10%. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι μια παράταξη που έχει μια καθαρή πολιτική ταυτότητα σε προοδευτική κατεύθυνση, με σημαντικά ανανεωμένο στελεχιακό δυναμικό, με μια ολοκληρωμένη πρόταση, το πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, για την επόμενη μέρα της χώρας. Αυτό είναι μια προίκα για την παράταξη και για τον επόμενο πρόεδρο που πρέπει να αξιοποιηθεί».

Τέλος, ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά σχολίασε ότι μέχρι τώρα η προεκλογική εκστρατεία έχει κρατηθεί σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, που προοιωνίζει ότι δεν θα υπάρχουν ζητήματα ούτε την επόμενη μέρα, κάτι που είναι μια βασική προϋπόθεση για να υπηρετηθεί αυτή η παρακαταθήκη ενότητας της Φώφης Γεννηματά.