search

TOP SECRET

Όταν ο Τσακαλώτος αφιέρωσε στίχους της Μποφίλιου στον Πρετεντέρη

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε ως «ακροδεξιό παραλήρημα» απόσπασμα του Γιάννη Πρετεντέρη και αφιέρωσε στον δημοσιογράφο δύο στίχους!

221207092851_Tsakalotos

Δεν άφησε αναπάντητα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τα όσα έγραψε στη στήλη του, στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο Γιάννης Πρετεντέρης και του αφιέρωσε δύο στίχους από το τραγούδι της Νατάσσας Μποφίλιου, «Οι Μέρες του Φωτός».

«Αν τον Δεκέμβριο του 1944 (του οποίου χθες ήταν επέτειος) είχαμε τίποτα κωλοφεράντζες απέναντι στους κομμουνιστές, αν δεν υπήρχαν ο Τσόρτσιλ, ο Παπανδρέου και μετά ο Πλαστήρας, αν είχαμε ανήσυχους ναυάρχους και όχι άγγλους στρατηγούς μαζί με τον (σωστό) Τσακαλώτο, η Αθήνα θα είχε σαλπάρει για Τίρανα.

Κι αν η Ουκρανία δεν πολεμούσε με τον ηρωισμό που όλοι της αναγνωρίζουν, ο Πούτιν θα έκοβε σήμερα βόλτες με την Μποφίλιου στο Λονδίνο», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το παραπάνω απόσπασμα ως «ακροδεξιό παραλήρημα» και του απάντησε με στίχους της Νατάσσας Μποφίλιου, τους οποίους του προτείνει να ακούει μέχρι και τις εκλογές.

«Σήμερα ο Γιάννης Πρετεντέρης γράφει το παρακάτω ακροδεξιό παραλήρημα στα Νέα.

Εγώ λοιπόν, ο Τσακαλώτος (ο λάθος), επειδή τον βλέπω νευρικό και αγχωμένο θα του αφιερώσω 2 στίχους από ένα τραγούδι. Ένα τραγούδι να ακούει από τώρα μέχρι τις εκλογές. Κάθε μέρα.

Δυο στίχους από ένα τραγούδι της Μποφίλιου:

‘Έρχονται οι μέρες του φωτός, οι μέρες του φωτός

μια εποχή τελειώνει… μια εποχή τελειώνει…’», έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Διαβάστε ακόμη: