Μαθαίνω ότι, μείζον εσωτερικό διπλωματικό ζήτημα δημιουργήθηκε με πρέσβη υπερδύναμης στην Αθήνα, που παρολίγον να του κοστίσει ακόμη και την θέση του!!!

Όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, ο πρέσβης διοργάνωσε προ ολίγου καιρού απογευματινό κοκτέιλ γνωριμίας στην οικία του στο κέντρο της Αθήνας με προσκεκλημένους επώνυμους επιχειρηματίες και παράγοντες της ελληνικής σκηνής!

Το γεγονός αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό, καθώς διανεμήθηκαν – επιλεκτικά είναι η αλήθεια- φωτογραφίες από την εκδήλωση στους κήπους της πρεσβευτικής κατοικίας!

Εκείνο ωστόσο που δεν έγινε γνωστό είναι ότι ο πρέσβης, κατόπιν παραίνεσης των στενών του συμβούλων με τα «μαύρα ράσα», που πλέον είναι μόνο νταραβεριτζήδες και όχι ιερείς, θέλησε να χρεώσει την κάθε πρόσκληση με το ποσόν των 11.000 ευρώ!!!

Το γεγονός αυτό, μόλις έγινε αντιληπτό από τους αξιωματούχους της πρεσβείας και τα πρόσωπα – κλειδιά της υπερδύναμης, σήμανε συναγερμό, καθώς η πρόσκληση αντί χρηματικού αντιτίμου, είναι παράνομη βάσει πρωτοκόλλου αλλά και των νόμων της μεγάλης χώρας, όταν πραγματοποιείται από δημόσιο ή διπλωματικό αξιωματούχο σε κρατικό έδαφος!

Και η πρεσβευτική κατοικία θεωρείται επίσημο κρατικό έδαφος!

Θα μπορούσε δηλαδή η πρόσκληση να γίνεται επί πληρωμή σε εκδήλωση σε ξενοδοχείο, ή σε συνεδριακό χώρο, αλλά ποτέ στην πρεσβεία ή στην κατοικία του πρέσβη!

Εντέλει το διπλωματικό ατόπημα αποφεύχθηκε στο παραπέντε και οι επίσημοι προσκεκλημένοι απόλαυσαν τα κοκτέιλ τους στον πανέμορφο και δροσερό κήπο του πρέσβη, χωρίς να πληρώσουν 11.000 ευρώ το κεφάλι, ο οποίος την τελευταία στιγμή γλύτωσε στην κυριολεξία την καρατόμηση και την επιστροφή στην πέραν του Ατλαντικού κατοικία του!

Αντιθέτως, την απόσυρση από την Ελλάδα και επιστροφή στην υπερδύναμη, δεν γλύτωσε ο «νταραβεριτζής με τα μαύρα ράσα», η απουσία του οποίου από την εκδήλωση στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας υπήρξε παραπάνω από εμφανής, προκαλώντας απορίες και ερωτηματικά!

Βεβαίως έδωσε το «παρών» η διάδοχη κατάσταση! Αλλά αυτή είναι μια ιστορία – για γέλια και για κλάματα- με την οποία θα ενασχοληθούμε διεξοδικά προσεχώς…