Στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι όλα τα πράγματα έχουν πολλές οπτικές από τις οποίες μπορείς να παρατηρήσεις τις εξελίξεις, τις αποφάσεις, τις επενδυτικές κινήσεις!

Το ζήτημα είναι, ως media , να παραθέτεις όλες τις παραμέτρους και όχι να τις σερβίρεις επιλεκτικά κατά το δοκούν…

Υπό αυτό το πρίσμα παρατηρώ εσχάτως έναν νέο κύκλο αγιογραφίας του Νίκου Σταθόπουλου της BC Partners, αποκαλούμενου στην πιάτσα και ως πριγκιπόπουλου (γιατί άραγε;) σχετικά με την επιθετική κίνηση που επιδιώκει να κάνει στην Wind.

Η BC Partners, μετά τις υπεραξίες από την Pharnaten, φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση της Wind έναντι ποσού της τάξης των 950 εκατ- 1 δις. ευρώ!

Θυμίζω ότι στο πρόσφατο παρελθόν η BC Partners απέτυχε να αποκτήσει την Wind όταν αυτή είχε βγει στο …σφυρί!

Αντιθέτως μέσω της θυγατρικής της BC United απέκτησε τον έλεγχο της Forthnet και της θυγατρικής της Nova, εμπλεκόμενη με έναν ιδιότυπο τρόπο στην τηλεφωνία και τον κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου! Και εκεί ο Νίκος Σταθόπουλος έκανε νέα καριέρα!

Προσωπικές επαφές, υποσχέσεις, νταραβέρι και στο τέλος της ημέρας κατάφερε να ανεβάσει στο Θεό τα συμβόλαια ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και λοιπών δυνάμεων και να αφήσει τελευταίο προς αναπροσαρμογή το πανίσχυρο χαρτί του Ολυμπιακού!

Και φέτος ήδη ο Παναθηναϊκός του την έκανε,  ΠΑΟΚ και ΑΕΚ συζητούν με Cosmote και οι μικροί χωρίς ακόμη υπογεγραμμένα συμβόλαια απειλούν ότι δεν θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα!

Σε απλά λόγια ο Νικολάκης τα έκανε μούσκεμα! Ούτε διευθύνοντα σύμβουλο ενάμισι χρόνο τώρα δεν μπόρεσε να βρει!

Σκόρπισε ένα σωρό λεφτά χωρίς αντίκρισμα με την Nova σήμερα να είναι υποχρεωμένη να κάνει απίστευτες υπερβάσεις για να σταθεί, να διεκδικήσει όλα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, για να έχει λόγο ύπαρξης και να συντηρήσει ισχυρό επενδυτικό στόρι!

Σε απλά λόγια, ο Νίκος Σταθόπουλος με την Wind, για την απόκτηση της οποίας την ώρα τούτη δεν υπάρχει αγοραστής και ο Νικολάκης παίζει μόνος του, δεν πραγματοποιεί μια ευφυή κίνηση επέκτασης, αλλά μια κίνηση ανάγκης, ακολουθεί έναν μονόδρομο για να αποφύγει το σκάσιμο της φούσκας χωρίς αντίκρυσα και υπόβαθρο που δημιούργησε στην Forthnet και τη Nova!

Υπό αυτή την οπτική επιβεβαιώνονται οι παράγοντες της αγοράς και γνώστες του αντικειμένου που από την πρώτη στιγμή επέμεναν, όταν όλοι έπλεκαν εγκώμια και έγραφαν διθυραμβικά σχόλια, ότι το project Forthnet – Nova είναι θνησιγενές χωρίς την ταυτόχρονη απόκτηση και της Wind!

Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν το αυτονόητο!

Όλα τα άλλα είναι για τους τσανακογλείφτες που περιμένουν να αρπάξουν κανένα διαφημιστικό κόκκαλο από το Νικολάκη…