«Το όνομα θα μείνει ΣΥΡΙΖΑ, δεν το αλλάζω». Αυτό έλεγε ο Στέφανος Κασσελάκης λίγο πριν από τις ευρωπαϊκές κάλπες της 9ης Ιουνίου, καθιστώντας σαφές δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή στην ονομασία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως τρεις μήνες μετά σκέφτεται να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές ακόμη και στο όνομα του «Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς» (Συ.Ρι.Ζα), προτείνοντας την μετονομασία σε «Συνασπισμό Σύγχρονης Αριστεράς» (Συ.Συ.Αρ).

Όταν ο Κασσελάκης έλεγε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει όνομα ποτέ

Ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει τώρα να αλλάξει το όνομα του κόμματος μαζί με μια σειρά δομικών τροποποιήσεων στην κομματική λειτουργία και πυραμίδα προκαλώντας, όπως όλα δείχνουν, έναν νέο γύρο σφοδρής εσωκομματικής αντιπαράθεσης.

Όπως έλεγε λοιπόν, ο Στέφανος Κασσελάκης πριν από λίγους μήνες στη συνέντευξή του στο Attica TV, το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας «φόρος τιμής προς όλους τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν» και οι οποίοι, όπως εκτιμούσε τότε με βεβαιότητα, «τον στηρίζουν» και μάλιστα στην παρατήρηση του Γιώργου Μελιγγώνη εάν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπει και θα βγει με το ίδιο όνομα από το καταστατικό του συνεδρίου απάντησε μονολεκτικά: «Σωστά….».

Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο ο κ. Κασσελάκης άνοιξε αίφνης θέμα αλλαγής ονόματος και συμβόλων στον ΣΥΡΙΖΑ με το επίμαχο ερωτηματολόγιο που προκάλεσε σφοδρές αναταράξεις εντός και εκτός Κουμουνδούρου.

Διαβάστε ακόμη: