Δεν χωρεί αμφιβολία. Η ασυλία αποθράσυνε τους πρωταγωνιστές του μεγαλύτερου τραπεζικού σκανδάλου μπροστά στο οποίο η διαβόητη υπόθεση Κοσκωτά ωχριά!

Μπορεί την ώρα τούτη οι Κουτσολιούτσοι να είναι προφυλακισμένοι μετά την τεράστια απάτη που διέπραξαν εις βάρος των μετόχων, των τραπεζών, των ομολογιούχων, του επενδυτικού κοινού, σε εφαρμογή των κειμένων διατάξεων του νόμου, ωστόσο κάποιοι άλλοι, οι κάθε λογής «Λογοθέτηδες» που στην κυριολεξία τίναξαν στον αέρα μια τράπεζα, βρίσκονται στο απυρόβλητο, σε καθεστώς ατιμωρησίας, εκμεταλλευόμενοι μια νομοθετική ρύθμιση που τους εξιλεώνει στην κολυμβήθρα του τραπεζικού Σιλωάμ!

Και η παροχή ασυλίας, η ιδιότυπη αυτή αμνηστία για πρωτοφανή και τεράστιας έκτασης οικονομικά εγκλήματα, μέσα από ένα νομοθέτημα και από μια έγκληση από τη διοίκηση της τράπεζας που δεν υποβλήθηκε ποτέ, τους κάνει να αισθάνονται ότι κανένας και τίποτε δεν μπορεί ποτέ να τους αγγίξει και ότι θα μπορούν διαχρονικά να επαναλαμβάνουν στο μέλλον με θράσος αντίστοιχες πράξεις ή και χειρότερες

Γιώργος Λογοθέτης: Ο κεντρικός «πρωταγωνιστής»

Ο Γ. Λογοθέτης, κεντρικός πρωταγωνιστής του σκανδάλου της Τρ. Πειραιώς, για την αποκατάσταση της επάρκειας κεφαλαίων της οποίας χρειάσθηκε μόλις πρόσφατα αύξηση κεφαλαίου 1,38 δις. ευρώ, προφασιζόμενος αλογόμυγα που μπήκε στο αυτί του που του θόλωσε το μυαλό και την κρίση, βάλει ποινικά και αστικά πρώην στενούς του συνεργάτες επιδιώκοντας να υφαρπάξει και τα τελευταία…ψίχουλα του μεγάλου σκανδάλου! Να αποσπάσει βίαια και εκβιαστικά μέσα από νομικά τερτίπια και αυθαίρετους ισχυρισμούς απολαβές συνεργατών του που αποκτήθηκαν νόμιμα μέσα από παραγωγή έργου και παροχή υπηρεσιών!

Αφού πρώτα φλόμωσε στο ψέμα και τις πανθομολογούμενες σήμερα αντιφάσεις, Τράπεζα της Ελλάδος, ανακριτές, εισαγγελείς, ανεξάρτητες αρχές…

Γιώργος Λογοθέτης: Ο κεντρικός «πρωταγωνιστής»

Διότι είναι προφανές και αυταπόδεικτο μέσα από τα νομικά έγγραφα δια των οποίων στρέφεται κατά των πρώην συνεργατών του που υποστηρίζει ότι δήθεν τον εξαπάτησαν (λόγω αλογόμυγας!!!), ότι συνομολογεί ως προς τον δικό του πρωταγωνιστικό ρόλο και ότι αποδέχεται κατηγορίες που του αποδίδονταν τις οποίες απέκρουσε λέγοντας ψέμματα στις αρμόδιες αρχές κατά τη διαδικασία ακροάσεων και ανακρίσεων.

Και έρχεται σήμερα και αποδέχεται την κυριότητα εταιριών στην Ελλάδα ή το εξωτερικό για τις οποίες ισχυριζόταν εγγράφως και προφορικώς σε όλα τα θεσμικά όργανα και τις ανεξάρτητες αρχές ότι δεν είχε ιδέα, ότι δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή

Είναι πραγματικά πρωτοφανές πως τελικά κατάφερε ο εφοπλιστής Λογοθέτης, τον οποίο το σύστημα που διαφέντευε την Τρ. Πειραιώς επί μακρόν τον εμφάνισε ως σωτήρα και από μηχανής Θεό, που μέσα από αυξήσεις κεφαλαίου – μαϊμού θα έσωζε την τράπεζα από την κρατικοποίηση και θα διατηρούσε σε ισχύ και πρωτοκαθεδρία την πρώην διοίκηση της, κατάφερε όχι μόνο να ξεγλιστρήσει από την τσιμπίδα του νόμου αλλά να βγει αλώβητος και οικονομικά καθώς έμμεσα ή άμεσα «τακτοποιούνται» χρέη και λοιπές τραπεζικές εκκρεμότητες με αποκορύφωμα την πρόσφατη κίνηση της DK να αποκτήσει αντί πινακίου φακής, με μόλις 80 εκατ. ευρώ, δάνεια ύψους 450 εκατ. ευρώ για τα οποία υπήρχαν εξασφαλίσεις τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ!!!

Και υπό την έννοια αυτή θεωρείται -και είναι- λογικό η αγορά να υποθέτει ότι ενδεχομένως να υποκρύπτεται στην κίνηση αυτή μη νόμιμη τριγωνική συναλλαγή, καθώς θα πρέπει να διερευνηθεί ποιος τυχόν βρίσκεται πίσω από την πρόταση της DK και την απόκτηση μπιτ παρά των διαβόητων δανείων.
Τα οποία δεν αφορούν επιχειρηματική δράση που απέτυχε στην πράξη, αλλά καραμπινάτη υπεξαίρεση 200 και πλέον εκατομμυρίων καθώς κεφαλαία που αποκτήθηκαν από την πώληση πακέτων δανείων προς τρίτους, ουδέποτε αποδόθηκαν στην τράπεζα αλλά οικειοποιήθηκαν παρανόμως από τον Γ. Λογοθέτη!

Εξευτελιστικές προτάσεις για τα δάνεια του Λογοθέτη!

Και ούτε γάτα ούτε ζημιά! Ούτε έγκληση, ούτε μηνυτήρια αναφορά… και στο τέλος ασυλία και… «ξέπλυμα»!

Η περίπτωση Λογοθέτη χαρακτηρίζεται ως πρωτοφανής καθώς η δανειακή έκθεσή του στην τράπεζα έφθασε κάποια στιγμή τα 1,3 δις. ευρώ, ποσόν πρωτοφανές που έθετε σε κίνδυνο ολόκληρο το τραπεζικό οικοδόμημα, ενώ στην παρουσία του αποδίδεται μεταξύ άλλων και το σπάσιμο των capital controls! Όπου η υπόθεση εκ των υστέρων έπεσε στα χαμηλά και το καραμπινάτο κακούργημα μετετράπη σε πλημμέλημα για τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς...

Μέσα από τον εν Ελλάδι τραπεζικό βίο και πολιτεία του ο Γ. Λογοθέτης κατάφερε να χρησιμοποιήσει σε ιδιότυπους και παράνομους δανεισμούς τον πεθερό του Εμπειρίκο αλλά και να εμπλέξει τον πατέρα του και τον αδερφό του, σύσσωμη την οικογένεια του δηλαδή!

Και είναι να διερωτάται κανείς πώς σήμερα, μετά από όλα αυτά που συνέβησαν, μέσα από μια ασυλία που νομοθετήθηκε εκ των υστέρων και της οποίας η συνταγματικότητα κρίνεται- για να ξέρουμε τι λέμε- πολύ σύντομα στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ο Γ. Λογοθέτης απολαμβάνει και μια ακόμη ασυλία, από τις φορολογικές αρχές και από την επιτροπή του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος!

Ενώ την ίδια ώρα ο ίδιος στρέφεται (κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή όπως αποδεικνύεται από την αντίστοιχη στάση του σε στελέχη των επιχειρήσεων του στο εξωτερικό πχ περίπτωση Brooks) κατά πρώην συνεργατών του στους οποίους επιδιώκει να μεταθέσει το βάρος των ευθυνών για δικές του μη νόμιμες πράξεις ή παραλείψεις και να υποστηρίξει μέσω νομικών υπερβολών και ακροτήτων πως δήθεν τον εξαπάτησαν γιατί μια αλογόμυγα ένα πρωινό στο Νιού Τζέρσει μπήκε στο αυτί του και του προκάλεσε θολερότητα στην κρίση και πλάνη ως προς τις τραπεζικές και επιχειρηματικές του πράξεις…

Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ταινίες του Χόλυγουντ όπου κάλλιστα ο Γ. Λογοθέτης θα μπορούσε να είναι πρωταγωνιστής, παραγωγός, σεναριογράφος ή ακόμη και σκηνοθέτης…