Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου Γρ. Δημητριάδης, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση της αποπεμφθείσας Ράνιας Αικατερινάρη, είναι ένας σοβαρός τεχνοκράτης, άνθρωπος χαμηλών τόνων, με μεγάλη αίσθηση του καθήκοντος. Και αυτός ήταν ο λόγος που πλήρωσε με την απομάκρυνση του από το υπ. Εξωτερικών το ενδιαφέρον που επέδειξε να δώσει λύση σε εγκλωβισμένη στην Τουρκία υγειονομική παραγγελία κατά τη διάρκεια του λοκντάουν. και της πανδημίας!

Το γεγονός είναι πως ο Γρ. Δημητριάδης με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα οικονομικής Διπλωματίας του υπ. Εξωτερικών δεν ήταν αρεστός στον υφυπουργό κ. Φραγκογιάννη με τον οποίο υφίστατο σύγκρουση αρμοδιοτήτων. Και ο οποίος φέρεται να τον υπονόμευε στον υπουργό Ν. Δένδια! Και ήταν κοινό μυστικό στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Βασιλίσσης Σοφίας ότι ο Φραγκογιάννης αναζητούσε ευκαιρία να τον αποδομήσει!

Η ευκαιρία παρουσιάστηκε όταν ο Γρ. Δημητριάδης προσπάθησε να δώσει λύση σε μια εγκλωβισμένη στην Τουρκία παρτίδα υγειονομικού υλικού, εξαιρετικά χρήσιμου για τη χώρα λόγω ελλείψεων εν μέσω πανδημίας.

Το λάθος του Δημητριάδη ήταν ότι για να δώσει λύση στο ζήτημα της δεσμευμένης προμήθειας απευθύνθηκε για βοήθεια στον πρώην υπ εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο οποίος διατηρεί άριστη σχέση με τον Ερντογάν! Και τον παρακάλεσε να διαμεσολαβήσει με τον Τούρκο ηγέτη!

Το γεγονός αυτό, μόλις έγινε γνωστό, μεταφέρθηκε με τον κατάλληλο τρόπο στον Ν. Δένδια ο οποίος έγινε έξαλλος με την εμπλοκή Αβραμόπουλου, ο οποίος παρεμπιπτόντως εφέρετο ως υποψήφιος μελλοντικός διεκδικητής του εν λόγω υπουργικού θώκου!

Κατόπιν τούτου, ζητήθηκε από τον Ν. Δένδια η παραίτηση του Γρ. Δημητριάδη, ο οποίος και την υπέβαλε.

Σήμερα, λίγο μόλις καιρό μετά, ο Γρηγόρης Δημητριάδης επιστρέφει σε καίριο πόστο του κρατικού μηχανισμού και με ρόλο σαφώς υψηλότερο από εκείνο του πρόσφατου παρελθόντος. Και το γεγονός τούτο αποτελεί μια σαφή δικαίωση του νέου επικεφαλής του Υπερταμείου!