Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tιμ Κουκ, ετοιμάζεται να περπατήσει στο κόκκινο χαλί της 94ης τελετής των βραβείων Όσκαρ καθώς η Apple έχει προταθεί για έξι συνολικά βραβεία. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να λείπει από τη μεγάλη βραδιά. Συγκεκριμένα, η ταινία CODA είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας και διασκευασμένου σεναρίου, ενώ ο κωφός Τρόι Κότσουρ διεκδικεί το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Ο Ντένζελ Ουάσινγκτον διεκδικεί βραβείο Α’ Ανδρικού για το Tragedy of MacBeth, ενώ το φιλμ είναι υποψήφιο και στις κατηγορίες καλύτερων σκηνικών και φωτογραφίας. Η Apple ήταν υποψήφια για Όσκαρ και πέρυσι με το Greyhound, στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Τομ Χανκς. Ο Τιμ Κουκ όμως θα παραστεί για πρώτη φορά στην τελετή απονομής.

Εάν η Apple κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ταινίας την Κυριακή για το CODA, θα έχει πετύχει αυτό που η Amazon και το Netflix, δεν μπόρεσαν να επιτύχουν σε μια δεκαετία, αφού η εταιρεία έκανε πριν δυόμισι μόλις χρόνια την επίσημη είσοδό της στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

H υπόθεση «CODA»

Το «CODA», τίτλος που προκύπτει από τα αρχικά του child of deaf adults (παιδί κωφών ενηλίκων), είναι το αμερικάνικο ριμέικ της γαλλικής ταινίας «Οικογένεια Μπελιέ».

Σε μια μικρή ψαράδικη πόλη της Αμερικής, ζει η 17χρονη Ρούμπι, το μόνο μέλος μιας οικογένειας κωφών ψαράδων που έχει την ακοή της, και η οποία από πολύ μικρή λειτουργεί ως ο μεταφραστής τους και ο σύνδεσμος τους με τον υπόλοιπο κόσμο.

Όταν η ανάγκη των γονιών της να τους βοηθήσει με το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα αυτοοργάνωσης των ψαράδων της περιοχής, συγκρουστεί με τα δικά της θέλω για μια μουσική υποτροφία στο πανεπιστήμιο, θα έρθει η στιγμή που όλοι θα καταλάβουν πως ο καθένας πρέπει να βρει τον δικό του δρόμο και πως η δυναμική της οικογένειάς τους θα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξει.