search

LIFESTYLE

Oscars 2023: Η αλλαγή στη δομή της τελετής και όσα θα παρακολουθήσουμε

Τι ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών Μπιλ Κρέιμερ όσον αφορά τις κατηγορίες υποψηφιοτήτων

Oscars 2023

Oscars 2023. Η φετινή τελετή των βραβείων Όσκαρ θα έχει μερικές σημαντικές αλλαγές, οι οποίες όμως είναι θετικές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών Μπιλ Κρέιμερ, ανακοίνωσε ότι πλέον κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, θα παρουσιαστούν και οι 23 κατηγορίες υποψηφιοτήτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στον ιστότοπο Variety, ο Κρέιμερ είπε: «Επιβεβαιώνω ότι όλες οι κατηγορίες θα συμπεριληφθούν στη ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση».

Η είδηση έρχεται μετά την περυσινή ανακοίνωση ότι οκτώ διαφορετικές κατηγορίες Όσκαρ – οι Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους, Μοντάζ, Μακιγιάζ και Κομμώσεις, Μουσική, Καλλιτεχνική Διεύθυνση, Κινούμενα Σχέδια Μικρού Μήκους και Ήχος – «κόβονται» και θα παρουσιαστούν πριν την κύρια τελετή.

Όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό οδήγησε σε αντιδράσεις ανθρώπων της κινηματογραφικής βιομηχανίας. «Δεσμευόμαστε να διοργανώσουμε ένα σόου που τιμά τους καλλιτέχνες, τις τέχνες και επιστήμες, τη συλλογική προσπάθεια της δημιουργίας ταινιών».

Αυτή είναι και η αποστολή της Ακαδημίας και ελπίζω ότι θα κάνουμε ένα σόου που τιμά όλους τους εμπλεκόμενους σε μια κινηματογράφηση», συμπλήρωσε ο Κρέιμερ.

Όπως δήλωσε ο Κρέιμερ, από τον Ιούνιο και μετά είχε πολλές συζητήσεις σχετικά με την αποκατάσταση των κατηγοριών που έλειπαν από τη ζωντανή μετάδοση. «Είμαστε ενθουσιασμένοι με το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο».

Οικοδεσπότης της βραδιάς θα είναι για τρίτη φορά ο Τζίμι Κίμελ. «Μου αρέσει να έχω κάποιον που γνωρίζει καλά τη ζωντανή τηλεόραση. Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε.

Σε ερώτηση για το τι να περιμένει το κοινό από την τελετή, ο Κρέιμερ είπε: «Αυτό που θα πω τη συγκεκριμένη στιγμή είναι ότι η επέτειός μας, τα 95α Όσκαρ, είναι πολύ σημαντική για εμάς. Πιστεύω ότι ο ρυθμός που έχουμε έχει ενδιαφέρον για όσα ακολουθήσουν κατά την προετοιμασία της 100ης τελετής απονομής».

Διαβάστε ακόμη: