search

MAIN STREET

Οριακές μεταβολές μετά το χθεσινό ράλι στους χρηματιστηριακούς δείκτες Ευρώπης και ΗΠΑ

Οι παγκόσμιες αγορές αφομοιώνουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Ήπια άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές - Κέρδη σε εξόρυξη, υγεία

Συγκρατημένη υποχώρηση σημειώνουν σήμερα Τετάρτη οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι παγκόσμιες αγορές αφομοιώνουν τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό και προσβλέπουν στην απόφαση νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ αργότερα στην ημέρα.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε 0,5%, με τις μετοχές βασικών πόρων να μειώνονται κατά 2,1% και να οδηγούν τις απώλειες.

Ωστόσο η σημερινή διαπραγμάτευση έρχεται σε συνέχεια του χθεσινού ράλι που σημειώθηκε αμέσως μόλις ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον αμερικανικό δείκτη τιμών καταναλωτή.

Ο δείκτης ανακοινώθηκε χαμηλότερα των εκτιμήσεων για τον μήνα Νοέμβριο δίνοντας ώθηση στις αγορές και σιγουριά για επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Αμερική αυξήθηκε μόλις 0,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 7,1% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ολοκληρώνει αργότερα στην ημέρα την τελευταία της συνεδρίαση για το 2022 και οι οικονομολόγοι ευρέως εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει αύξηση των επιτοκίων πολιτικής της κατά μισή ποσοστιαία μονάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών στις ΗΠΑ διαπραγματεύονται σχεδόν αμετάβλητα περνώντας από κέρδη σε απώλειες με τους επενδυτές να αναμένουν την έβδομη και τελευταία αύξηση των επιτοκίων της Federal Reserve για το 2022.

Η αύξηση πρόκειται να φέρει το βασικό επιτόκιο των ομοσπονδιακών τίτλων σε νέο εύρος από 4,25% έως 4,5%, το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2007.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον S&P 500 και τον Dow Jones Industrial Average ήταν ακριβώς κάτω από το νεκρό σημείο.

Τα συμβόλαια για τον τεχνολογικό Nasdaq Composite μειώθηκαν κατά 0,1%.

Αυτή την ώρα οι αμερικανικοί δείκτες κινούνται οριακά θετικά.

Αύριο Πέμπτη θα υπάρξουν επίσης αποφάσεις νομισματικής πολιτικής από την Τράπεζα της Αγγλίας, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας.

Διαβάστε ακόμη: