Οι ευρωπαϊκές αγορές καταγράφουν συγκρατημένη άνοδο σήμερα Τετάρτη, καθώς η αβεβαιότητα παρέμεινε στις οικονομικές προοπτικές, ένα θέμα που βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,4%, με τους βασικούς πόρους να αυξάνονται κατά 1,6% για να οδηγήσουν σε κέρδη, ενώ οι μετοχές τροφίμων και ποτών υποχώρησαν 0,7%.

Εν τω μεταξύ, ο ετήσιος ρυθμός πληθωρισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε τον Δεκέμβριο στο 10,5% — ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Σημείωσε τον δεύτερο μήνα πτώσης, αφού το ποσοστό υποχώρησε από το υψηλό 41 ετών στο 10,7% του Νοεμβρίου.

Οριακές κινήσεις για τα futures των Αμερικανικών δεικτών

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ μεταβλήθηκαν οριακά την Τετάρτη καθώς ξεκίνησε η σεζόν εταιρικών κερδών.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow Jones αυξήθηκαν 41 μονάδες, ή 0,1%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 και του Nasdaq-100 προσέθεσαν 0,2%.

Οι μετοχές της United Airlines σημείωσαν άνοδο άνω του 2% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις εκτιμήσεις της Wall Street για τα οικονομικά αποτελέσματα της στο τελευταίο τρίμηνο του 2022, ωθούμενη από την έντονη ταξιδιωτική ζήτηση.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Moderna εκτινάχθηκαν περισσότερο από 5% αφού η φαρμακευτική εταιρεία είπε ότι το εμβόλιο της που στοχεύει τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό μπορεί να αποτρέψει τη νόσο σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας.

Ο Dow υποχώρησε την Τρίτη περίπου 391 μονάδες, ή 1,14%. Οι μετοχές της Goldman Sachs υποχώρησαν – και σύρθηκαν στον δείκτη των 30 μετοχών – αφού η τράπεζα δημοσίευσε μια απώλεια κερδών. Ο S&P 500 υποχώρησε 0,20%. Εν τω μεταξύ, ο βαρύς για την τεχνολογία Nasdaq Composite ήταν ο μόνος μεταξύ των σημαντικότερων μέσων όρων που διέλυσε την τάση, σημειώνοντας άνοδο 0,14%.

Αυτές οι κινήσεις ακολουθούν τα αποτελέσματα κερδών από μεγάλες τράπεζες που πρότειναν διαφορετικούς δρόμους ακόμη και για ονόματα στον ίδιο κλάδο. Οι μετοχές της Goldman Sachs υποχώρησαν περισσότερο από 6% μετά την πτώση των εσόδων από την επενδυτική τραπεζική και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Εν τω μεταξύ, η Morgan Stanley κέρδισε 5,9%, ενισχυμένη από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα έσοδα διαχείρισης περιουσίας.

Διαβάστε ακόμη: