Ανώτερος Αμερικανός ερευνητής ισχυρίζεται ότι είναι εύκολο να εντοπιστούν εικόνες παιδικής κακοποίησης που προέρχονται από το OnlyFans.

Οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας, είπαν στο BBC ότι έχουν κάνει ενέργειες για να εμποδίσουν την δημοσιοποίηση παράνομου υλικού και είναι αδύνατο για αυτούς να επιβεβαιώσουν τους ισχυρισμούς χωρίς αποδείξεις.
Αλλά ο ερευνητής επιμένει ότι οι φωτογραφίες παιδιών μπορούν να εντοπιστούν.

Ερευνητής του BBC είπε ότι πέρυσι αποκαλύφθηκε ότι είχαν πουληθεί φωτογραφίες παιδιών που εμφανίστηκαν σε βίντεο του βρετανικού site.

Τα στοιχεία που είχαν διαρρεύσει έδειχναν ακόμα ότι οι συντονιστές είχαν τη δυνατότητα να προειδοποιήσουν αρκετές φορές τους χρήστες των λογαριασμών, που δημοσίευαν παράνομο περιεχόμενο πριν αποφασίσουν να τους κλείσουν.

Πλέον, οι επικεφαλής της εταιρείας ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει δραστικά μέτρα μετά την έρευνα.

Η Amrapali Gan ανέλαβε πέρυσι τα ηνία της διοίκησης στο OnlyFans. Είπε ότι η εταιρεία είναι η πιο ασφαλής πλατφόρμα στα social media στον κόσμο.

«Δουλεύουμε ενεργά και μαζί με τις αρχές. Αν κάποιος κάνει το λάθος και αναρτήσει παράνομο υλικό θα τον αναφέρουμε στις αρχές. Είμαστε πραγματικά η πιο ασφαλής πλατφόρμα στα social media».

OnlyFans: Υπάρχουν θύματα παιδικής κακοποίησης, λέει Αμερικανός ερευνητής

Ωστόσο το Newsnight του BBC ανακάλυψε ακόμα περισσότερες αποδείξεις ότι το site έχει αποτύχει να εμποδίσει την εμφάνιση παράνομου υλικού.

Αμερικανός ερευνητής είπε ότι μέσα σε μόλις μία ώρα η ομάδα του μπόρεσε να εντοπίσει 10 φωτογραφίες παιδικής κακοποίησης που προέρχονται από το OnlyFans.

Η ομάδα πιστεύει ότι δημιουργήθηκαν τους τελευταίους έξι μήνες και φέρουν υδατογραφήματα από το site.

Κάποιες από αυτές τις εικόνες απεικονίζουν παιδιά στην προεφηβεία που τα κατευθύνουν να παράγουν κακοποιητικές εικόνες, σύμφωνα με τον ερευνητή που ειδικεύεται στην πάταξη κυκλωμάτων παιδοφιλίας.

«Τα πιο μικρά παιδιά ήταν περίπου 5 ετών ενώ υπήρχαν και άλλα γύρω στα12. Όποια και αν είναι η μεθοδολογία του OnlyFans, υπάρχουν ακόμα παραθυράκια» λένε οι ερευνητές.

Από την πλευρά τους, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας του OnlyFans ανέφεραν σε δήλωσή τους ότι όταν το BBC ενημέρωσε για την ανώνυμη καταγγελία, «τους ζητήσαμε να μας δείξουν τις αποδείξεις για να το ερευνήσουμε.»

Το BBC αρνήθηκε να μας δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες ή αποδείξεις εμποδίζοντας το OnlyFans από το να ερευνήσει τις καταγγελίες. Από την άλλη, το BBC συμφώνησε να μην ταυτοποιήσει τον ερευνητή για να μην αποκαλυφθεί έρευνα.

Η Childline, γραμμή για την προστασία των παιδιών, έχει επίσης δηλώσει ότι το OnlyFans συνεχίζει να φιλοξενεί φωτογραφίες από κακοποιήσεις παιδιών. Ισχυρίστηκε ότι μία μητέρα κατήγγειλε ότι στο site είχαν ανέβει φωτογραφίες της 10χρονης κόρης της.

Επιπλέον, μία αμερικανική φιλανθρωπική οργάνωση, ανακάλυψε ότι στο OnlyFans υπάρχουν ευρέως λέξεις-κλειδιά που κατευθύνουν τους χρήστες σε νεαρά κορίτσια.

Από την πλευρά του το OnlyFans έριξε την ευθύνη σε μία «μικροβλάβη» του συστήματος που επέτρεπε να ανακατευθύνονται φωτογραφίες από άλλα site. Ισχυρίστηκε ωστόσο ότι έχει αφαιρέσει αυτούς τους όρους, που οδηγούν σε αυτά.

Η εταιρεία θεωρεί ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος όγκος παράνομου υλικού στο site και επισημαίνει ότι ελέγχει κάθε σημείο από το υλικό που αναρτάται στην πλατφόρμα, μεταξύ αυτών βίντεο, εικόνες και κείμενο.

«Κάνουμε ιδιαίτερο έλεγχο για την βελτίωση της εξακρίβωσης ης ηλικίας και της ταυτότητας» λέει η Keily Blair, επικεφαλής στρατηγικής του OnlyFans.

«Η υπόλοιπη βιομηχανία χρειάζεται να κάνει περισσότερα γα την ασφάλεια στο διαδίκτυο» πρόσθεσε.

Από την ίδρυσή του το 2016, από τον επιχειρηματία Tim Stokely, το OnlyFans έχει γιγαντωθεί. Οι χρήστες του site, πέρυσι ξόδεψαν πάνω από 4 δισ. λίρες για την αγορά φωτογραφιών και βίντεο, που διατίθενται στο site.

Σύμφωνα με τους υπευθύνους, η απόφαση του OnlyFans πέρυσι ήταν να απαγορεύσει την πορνογραφία και αυτό ήταν όπως είπαν μία εμπειρία από τη οποία έμαθαν.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιβάλει αυστηρά πρόστιμα σε όσα site δεν προστατεύουν τα παιδιά.

Πέρυσι, μέσω του Ofcom επιχείρησε να επιβάλει ποινές σε εταιρείες με επιβλαβές υλικό που μοιραζόταν μεταξύ των site.

Ωστόσο, ο ρόλος του δεν αφορούσε σε μεμονωμένα βίντεο και μόλις σε μία εταιρεία επιβλήθηκε ποινή.

Διαβάστε ακόμη: