Μετά από τις μαζικές αντιδράσεις που προκλήθηκαν συνεχίζεται κανονικά η προβολή σεξουαλικού περιεχομένου στο OnlyFans.

Και ενώ πριν λίγες μέρες η πλατφόρμα OnlyFans ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύει φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο από την 1η Οκτωβρίου, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα, σύμφωνα με τον Independent. Σε ανακοίνωση της πλατφόρμας τονίζεται ότι οι συνδρομητές δεν δέχθηκαν να μεταφέρουν χρήματα στους δημιουργούς που έχουν ανεβάσει στην πλατφόρμα το πορνογραφικό περιεχόμενο.

Παράλληλα η πλατφόρμα δήλωσε ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα πληρωμών. Ακόμη το OnlyFans ενημέρωσε ότι αναστέλλεται η προγραμματισμένη αλλαγής πολιτικής για το σεξουαλικό περιεχόμενο από την 1η Οκτωβρίου.

onlyfans

Η Εφαρμογή για το OnlyFans

Η πλατφόρμα δεν είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή στα Apple και Google stores, τα οποία απαγορεύουν την πορνογραφία. Το OnlyFans επιχείρησε πρόσφατα να αποστασιοποιηθεί από τη φήμη του ως «ιστότοπος πορνό», ανακοινώνοντας ένα streaming app ονόματι OFTV. Αυτό είναι διαθέσιμο για λήψη στις μεγαλύτερες πλατφόρμες τεχνολογίας και προσφέρει περιεχόμενο που έχει να κάνει με το fitness, τη μαγειρική, την κωμωδία και τη μουσική.

Το OnlyFans λέει ότι έχει 130 εκατομμύρια χρήστες και 2 εκατομμύρια δημιουργούς, οι οποίοι έχουν κερδίσει συνολικά γύρω στα 5 δισ. δολάρια!

Ορισμένοι δημιουργοί βγάζουν ακόμη και εκατομμύρια ευρώ μέσω των λογαριασμών τους, ωστόσο για τη μεγάλη πλειοψηφία των «δημιουργών» η πλατφόρμα ήταν ένας τρόπος να κερδίσουν τα προς το ζην ή να ενισχύσουν το εισόδημά τους εν μέσω της πανδημίας. Το BBC αποφάσισε να ερευνήσει καταγγελίες για ανήλικα άτομα που πουλούν πορνογραφικό υλικό στο site, παρότι είναι παράνομη η ανάρτηση ανάρμοστων εικόνων με έφηβους ή παιδιά.

Η πλατφόρμα για «ανταμοιβή» που «φιλοξενεί» το υλικό, εισπράττει το 20% από όλες τις πληρωμές.

Όπως είναι φυσικό, η ανακοίνωση της απαγόρευσης σεξουαλικού περιεχομένου από το OnlyFans προκάλεσε αίσθηση στα social media, με κάποιους χρήστες να διερωτώνται ποιο θα είναι το μέλλον της πλατφόρμας και των δημιουργών της, κάποιους να εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για την απόφαση του site, και άλλους να δηλώνουν ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη.