Τέλος εποχής για το OnlyFans, τον συνδρομητικό ιστότοπο που έχει γίνει ευρέως γνωστός τα τελευταία χρόνια κυρίως χάρη στο περιεχόμενο για ενήλικες που προσφέρει στις σελίδες του. Το site που προσφέρει επί πληρωμή αποκλειστικές φωτογραφίες και videos και που έγινε ευρέως γνωστό για το γυμνό και σεξουαλικό του περιεχόμενο αποφάσισε να αλλάξει ρότα.

Τέλος το σεξουαλικό περιεχόμενο από το OnlyFans

Σύμφωνα με το BBC και άλλα διεθνή ΜΜΕ, η πλατφόρμα ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύει φωτογραφίες και βίντεο με σεξουαλικό περιεχόμενο από την 1η Οκτωβρίου. Τα άτομα που διαθέτουν λογαριασμό στο OnlyFans θα εξακολουθούν να μπορούν να ποστάρουν γυμνό, όμως το εν λόγω υλικό θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις πολιτικές του ιστότοπου. Τις επόμενες ημέρες το OnlyFans θα προχωρήσει σε περαιτέρω διευκρινίσεις ως προς το περιεχόμενο που θα επιτρέπεται και εκείνο που θα «μπλοκάρεται».

Όπως εξηγεί το Associated Press, η επικείμενη απαγόρευση σεξουαλικού περιεχομένου στην πλατφόρμα – η οποία χρησιμοποιείται από πολλούς «εργάτες και εργάτριες του σεξ», αλλά και από καλλιτέχνες, μοντέλα και σελέμπριτις κάθε είδους – αποτελεί αποτέλεσμα πιέσεων από τραπεζικούς εταίρους και εταιρείες που χειρίζονται τις οικονομικές συναλλαγές της πλατφόρμας.

OnlyFans: Σεξουαλικό περιεχόμενο τέλος

Δεν υπάρχει  ως εφαρμογή στα Apple και Google stores

Η πλατφόρμα δεν είναι διαθέσιμη ως εφαρμογή στα Apple και Google stores, τα οποία απαγορεύουν την πορνογραφία. Το OnlyFans επιχείρησε πρόσφατα να αποστασιοποιηθεί από τη φήμη του ως «ιστότοπος πορνό», ανακοινώνοντας ένα streaming app ονόματι OFTV. Αυτό είναι διαθέσιμο για λήψη στις μεγαλύτερες πλατφόρμες τεχνολογίας και προσφέρει περιεχόμενο που έχει να κάνει με το fitness, τη μαγειρική, την κωμωδία και τη μουσική.

Το OnlyFans λέει ότι έχει 130 εκατομμύρια χρήστες και 2 εκατομμύρια δημιουργούς, οι οποίοι έχουν κερδίσει συνολικά γύρω στα 5 δισ. δολάρια!

Όπως είναι φυσικό, η ανακοίνωση της απαγόρευσης σεξουαλικού περιεχομένου από το OnlyFans προκάλεσε αίσθηση στα social media, με κάποιους χρήστες να διερωτώνται ποιο θα είναι το μέλλον της πλατφόρμας και των δημιουργών της, κάποιους να εκφράζουν οργή και αγανάκτηση για την απόφαση του site, και άλλους να δηλώνουν ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη.