Το One&Only Aesthesis, το πολυτελές Resort της Grivalia στην θρυλική τοποθεσία της Γλυφάδας, τα Αστέρια, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το πολυαναμενόμενο One & Only Aesthesis στα παλιά Αστέρια στη Γλυφάδα, ένα από τα μόλις 35 που θα αναπτύξει η διεθνής αλυσίδας υπερπολυτελών θέρετρων σ’ όλο τον κόσμο, θα αρχίσει να υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ οι κρατήσεις ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα.

Με την ελληνική αγορά φιλοξενίας να κάνει step up στην πολυτέλεια, την επένδυση των 300 εκατ. ευρώ (αγορά του ακινήτου, κατασκευή και χρηματοοικονομικό κόστος) παρουσίασε επίσημα χθες η Grivalia Hospitality παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήθους εκλεκτών καλεσμένων από την πολιτική και επιχειρηματική σκηνή

Αν και σε ετήσια βάση η κορυφαία εταιρεία δέχεται περί τα 200 – 300 αιτήματα από ξενοδοχεία ή προορισμούς για να ενταχθούν κάτω από το σήμα του One & Only στη συντριπτική πλειονότητά τους απορρίπτονται, επεσήμανε ο Mohammed Al Shaibani, διευθύνων σύμβουλος της Investment Corporation of Dubai και πρόεδρος της Kerzner International Holding Limited, στην εκδήλωση των εγκαινίων. Ο λόγος είναι οι αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται. Η Ελλάδα ωστόσο θα «ισοφαρίσει» το σκορ που έχει το Ντουμπάι, καθώς θα αναπτυχθούν ακόμη δύο υπερπολυτελείς μονάδες One & Only. Η πρώτη στην Κέα με 75 βίλες και ιδιωτικές κατοικίες σε έκταση 600 στρεμμάτων και η δεύτερη στην περιοχή Καλαφάτη, στη Μύκονο.

Πρόκειται για ένα reasort στην Αθηναϊκή Ριβιέρα που υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει το τοπίο της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα.

Ακουμπώντας στα σμαραγδένια νερά του Σαρωνικού Κόλπου και φωλιασμένο μέσα σε μια δασική έκταση 210 στρεμμάτων, το One&Only Aesthesis φιλοδοξεί να γίνει ένα γαλήνιο καταφύγιο με εκπληκτική θέα και την αίσθηση ενός ιδιωτικού νησιού.

Στόχος του One&Only Aesthesis να προσφέρει στους επισκέπτες του μια απαράμιλλη εμπειρία, εμπνευσμένη από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και την καλαίσθητη μεγαλοπρέπεια της Αθήνας. Υπό την καθοδήγηση του Philippe Zuber, Διευθύνοντος Συμβούλου της Kerzner International, και του Yann Gillet, του Γενικού Διευθυντή του θέρετρου, το One&Only Aesthesis έγραφε το thehoteltrotter.com τον περασμένο Ιούνιο είναι έτοιμο να κάνει θραύση στην παγκόσμια σκηνή της φιλοξενίας. «Τοποθετημένο σε στρατηγική θέση σε μια από τις πιο θρυλικές πόλεις του κόσμου, το θέρετρο αποτίει φόρο τιμής στη ζωντανή ενέργεια, την αυθεντικότητα και τη φυσική ομορφιά της Αθήνας. Το One&Only Aesthesis είναι ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα που ενσωματώνει ευφυώς την ειδυλλιακή ομορφιά του Αιγαίου. Οι κατασκευές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να συνδυάζονται αρμονικά με τη μοναδική ομορφιά της ελληνικής ακτογραμμής. Λουσμένη στο περίφημο αττικό φως, η αρχιτεκτονική ενσωματώνει τον σχεδιασμό της δεκαετίας του ’60 με ψηλά ταβάνια, δερμάτινες πινελιές, γήινα χρώματα και φυσικούς τόνους».

Villa One: Το σήμα κατατεθέν της χλιδής
Το ξενοδοχείο διαθέτει δωμάτια, bangalows και βίλες. Σήμα κατατεθέν του
η Villa One. Πρόκειται για μια διώροφη βίλα δύο υπνοδωματίων 1.400 τ.μ.! Η εν λόγω βίλα εκφράζει την φιλοσοφία της πολυτέλειας κατά το
One&Only Aesthesis.

Φυσικά το One&Only Aesthesis διαθέτει ιδιαίτερα εστιατόρια τα οποία δίνουν γεύση Μεσογείου. Η κουζίνα του θέρετρου διευθύνεται από τους διεθνώς αναγνωρισμένους σεφ Ettore Botrini και Paco Morales, βραβευμένους με αστέρι Michelin. Συγκεκριμένα στο One&Only Aesthesis φιλοξενούνται το all day “Ora” και το “El Bar de Paco Morales” όπου ζωντανεύουν οι γεύσεις και τα χρώματα της Ανδαλουσίας.

Το μπαρ “Alelia” του θέρετρου, με επίκεντρο ένα εντυπωσιακό ελαιόδεντρο προσφέρει μια σειρά από signature κοκτέιλ που συνδυάζουν τις γεύσεις των φρέσκων βοτάνων του κήπου του θέρετρου. Σε κοντινή απόσταση, το χαλαρό μπαρ στην παραλία και την πισίνα “Minima”.

Για όσους αναζητούν μια ολιστική εμπειρία ευεξίας, το θέρετρο προσφέρει ένα πολυτελές σπα και ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, καθώς και γήπεδα τένις και padel.

500 θέσεις εργασίας

«Περισσότεροι από 1.000 εξειδικευμένοι επαγγελματίες εργάστηκαν κατά την περίοδο της κατασκευής και δημιουργήθηκαν 500 μόνιμες θέσεις εργασίας. Στο πλευρό μας στάθηκε η οικογένεια Παπαθεοχάρη (σ.σ. οι προηγούμενοι διαχειριστές των Αστεριών). Ξεκινήσαμε με το όραμα να δημιουργήσουμε ένα υψηλής πολυτέλειας έργο κι είμαστε πεπεισμένοι ότι και τα επόμενα θα είναι εξίσου εντυπωσιακά», είπε ο Γιώργος Χρυσικός.

Στην κατασκευή του resort συμμετείχαν η ΓΕΚ Τέρνα και ο όμιλος Μυτιληναίου.

Διαβάστε ακόμη: