Μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές που στριμάρουν αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα του Netflix είναι το One Day.

Η σειρά κυκλοφόρησε στις 8 Φεβρουαρίου και βασίζεται στο ομώνυμο best-seller μυθιστόρημα του David Nicholls, που αρχικά είχε μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το 2011 με πρωταγωνιστές τους Anne Hathaway και Jim Sturgess.

Η υπόθεση παρακολουθεί την εξέλιξη της σχέσης ανάμεσα στην Emma (που ερμηνεύει στη σειρά η Ambika Mod) και του Dexter (το οποίο ερμηνεύει ο Leo Woodall), ακολουθώντας τη ζωή τους σε μια διάρκεια 20 ετών κατά την οποία, εκτός των άλλων, βρέθηκαν και σε ονειρεμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Η ιστορία ξεκινά από τις 15 Ιουλίου του 1988, την ημέρα της αποφοίτησής τους από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν και πολλά σημεία αναφοράς στο Ηνωμένο Βασίλειο και κυρίως στο Λονδίνο: το Hertfordshire, το ξενοδοχείο London’s Savoy Hotel, ο σταθμος King’s Cross και το Primrose Hill.

Ο πρωταγωνιστής βρέθηκε για ένα διάστημα στη Ρώμη όπου πέρασε χρόνο και με τη μητέρα του την οποία υποδύεται η Essie Davis. Από την ιταλική πόλη είδαμε ανάμεσα σε άλλα δύο ξενοδοχεία κοντά στην Piazza Navona: την ταράτσα του Bio Hotel Raphaël στο Largo Febo και την είσοδο του Campo de’ Fiori στη Via del Biscione.

Κι από την Αιώνια Πόλη οι τηλεθεατές ταξιδεύουν στην Πόλη του Φωτός. Το Παρίσι είναι κομβικής σημασίας για την εξελιξη της σχέσης της Em και του Dex. Τους βλέπουμε να κάνουν βόλτα στην Rue Pierre Semard κοντά στην Gare du Nord πριν σταματήσουν στην Passerelle Emmanuelle Riva, μια σιδερένια γέφυρα στο κανάλι του St Martin για να καταλήξουν σε ένα διαμέρισμα στην Rue des Gobelins.

One Day: Το ελληνικό νησί στο οποίο γυρίστηκε ένα από τα επεισόδια της επιτυχημένης σειρά του Netflix

Στο 4ο επεισόδιο της σειράς η Emma και ο Dextrer επιλέγουν να πάνε διακοπές στην Ελλάδα και επιλέγουν ένα κυκλαδίτικο νησί. Η Πάρος πρωταγωνιστεί σε ολόκληρο το επεισόδιο ενώ αναφορά στο Αιγαίο αλλά και τις συγκεκριμένες καλοκαιρινές διακοπές γίνεται και στη συνέχεια της σειράς

Από το νησί του Αιγαίου βλέπουμε την Παροικία, κάποιες από τις παραλίες του νησιού αλλά και το λιμάνι της Νάουσας.

Διαβάστε ακόμη: