Το “HELLAS PALIROS”, ένα υπέρ – δεξαμενόπλοιο VLCC χωρητικότητας 300.000 DWT για μεταφορά αργού πετρελαίου, εντάχθηκε στο στόλο της Latsco, την 27η Οκτωβρίου.

Το πλοίο είναι εγγεγραμμένο στο ελληνικό νηολόγιο που ναυπηγήθηκε στις γιάρδες της Hyundai Heavy Industries στη Νότια Κορέα, είναι το τέταρτο VLCC που παραδίδεται στην εταιρεία εντός του 2022. Έχουν προηγηθεί οι παραδόσεις των “YIANNIS LATSIS”, “ERIETTA LATSI” και “HELLAS FOS” αυτό το καλοκαίρι, και πλέει υπό ελληνική σημαία. Σε όλα τα πλοία, χρησιμοποιείται τεχνολογία αιχμής.

Οι προδιαγραφές συμμορφώνονται με τους πλέον αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς. Η δυνατότητα παρακολούθησης της λειτουργίας των συστημάτων του πλοίου εκ του μακρόθεν, από το γραφείο, σε συνδυασμό με τη διαρκή αξιολόγηση της συνολικής κατάστασης και επιχειρησιακής ετοιμότητας, μέσω ψηφιακού εξοπλισμού και τεχνολογίας τηλεμετρίας υψηλής ακρίβειας, ενισχύει περαιτέρω τη βέλτιστη ενεργειακή διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος.

τέσσερα VLCC σηματοδοτoύν την επιστροφή της εταιρείας στον τομέα των πολύ μεγάλων δεξαμενόπλοιων. Η κατασκευή τους άρχισε τον Ιούλιο του 2021.

«Θα θέλαμε να συγχαρούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην παράδοση και να μεταφέρουμε τις θερμότερες ευχές μας για ασφαλή και επιτυχημένα ταξίδια στο “HELLAS PALIROS” και το πλήρωμά του», αναφέρθηκε σε ανάρτηση της εταιρείας, στα κοινωνικά δίκτυα.

Κατά την παραλαβή των δύο πρώτων νεότευκτων VLCC δεξαμενόπλοιων ο επικεφαλής της Latsco, Πάρις Κασιδόκωστας – Λάτσης, είχε τονίσει πως «πρόκειται για μία πολύ σημαντική και συγκινητική στιγμή για την οικογένειά μου αλλά και τη Latsco. Τα καινούργια πλοία αποτελούν τη ναυαρχίδα του στόλου μας, ο οποίος μεγεθύνεται και εκσυγχρονίζεται με ταχείς ρυθμούς».

Όμιλος Λάτση: Η Latsco Shipping παρέλαβε το “HELLAS FOS”, το τρίτο νεότευκτο VLCC δεξαμενόπλοιο

Διαβάστε ακόμη: