«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα, απειλεί τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας, όπως και την ύπαρξη και τα νόμιμα δικαιώματα της ΤΔΒΚ, και βρίσκεται πίσω από την επιθετικότητα και τις παρενοχλήσεις εναντίον της Γαλάζιας Πατρίδας», ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Ρεπουμπλικανικού Λαικού Κόμματος, Φαΐκ Οζτράκ προχώρησε επίσης σε προκλητικές δηλώσεις.

«Αυτοί που σήμερα κυβερνούν τη χώρα, για να τους συμπαθήσουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, για χρόνια παρέμειναν σιωπηλοί στην κατάληψη από την Ελλάδα των νησίδων και των βραχονησίδων στο Αιγαίο, των οποίων το καθεστώς είναι αμφισβητούμενο.

Για πολλά χρόνια, αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας και εκείνες των λογικών ανθρώπων. Απομάκρυναν τους αξιωματικούς που τούς προειδοποίησαν λέγοντας “λάβετε μέτρα. Ένα βράδυ, ξαφνικά, μπορεί να έλθουμε”, που έλαβε μέρος στην ιστορία αυτής της χώρας», τόνισε ο κ. Οζτράκ και προσέθεσε:

«Ωστόσο, όταν έρχεται προειδοποίηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Γαλλία δηλώνει “είμαστε δίπλα στην Ελλάδα” και η Ευρωπαϊκή Ένωση λέει “η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας”, υποχωρούν, προσβάλλοντας το έθνος μας».

«Δε μπορεί να λέγεται τυχαία και όπως νά ’ναι το σύνθημα “Ένα βράδυ, ξαφνικά, μπορεί να έλθουμε” το οποίο αυτός ο λαός το έγραψε με αίμα στην Κύπρο και έχει γράψει ιστορία.

Δε μπορεί να το χρησιμοποιούν στην εσωτερική πολιτική και σε φθηνά νταηλίκια. Αυτό το λες μία φορά και μετά οπωσδήποτε κανείς αυτό που πρέπει, όπως έκανε ο Πρόεδρός μας, ο αείμνηστος Μπουλέντ Ετσεβίτ. Σε αυτό το παράδοξο κράτος, μιλούν με γλώσσα καφενείου», ολοκλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: