Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού για τον επόμενο χρόνο. Ο Πολωνός μπακ, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν δανεικό από την Μπράιτον για ένα χρόνο, πέρασε από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, με τους πρωταθλητές να ανακοινώνουν και επίσημα την απόκτησή του.

Ο Μίχαλ Καρμπόβνικ έρχεται για να δώσει πολύτιμες λύσεις στον Πέδρο Μαρτίνς, με τον νεαρό άσο να παίζει σε πολλές θέσεις και να «λύνει» τα χέρια του Πορτογάλου τεχνικού.

Ο Πολωνός, αν και είναι δεξιοπόδαρος, αγωνίζεται κατά βάση στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ παίζει άνετα και ως δεξιός μπακ. Επίσης, έχει αγωνιστεί στην καριέρα του και ως ο αμυντικός χαφ, αλλά και ως 8άρι.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Μίχαλ Καρμπόβνικ με τη μορφή δανεισμού από την Μπράιτον.

Γεννημένος στις 13 Μαρτίου του 2001 στην πόλη Ράντομ, ο Καρμπόβνικ ξεκίνησε την καριέρα του στη Λέγκια Βαρσοβίας. Αρχικά αγωνίστηκε στη Β’ ομάδα και σε ηλικία 18 ετών προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα, με την οποία πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στις 25 Αυγούστου του 2019. Αμέσως κέρδισε θέση βασικού και βοήθησε τα μέγιστα προκειμένου η Λέγκια να στεφθεί πρωταθλήτρια στο τέλος της σεζόν. Μάλιστα συνδύασε αυτή την επιτυχία με το βραβείο του καλύτερου νεαρού ποδοσφαιριστή του πολωνικού πρωταθλήματος.

Τον Οκτώβριο του 2020 η Μπράιτον απέκτησε τα δικαιώματα του Καρμπόβνικ, ωστόσο τον άφησε, με τη μορφή δανεισμού, στην πρώην του ομάδα για το πρώτο μισό της σεζόν. Στις 10 Φεβρουαρίου του 2021 ο διεθνής άσος αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα του αγγλικού συλλόγου, σε ματς Κυπέλλου, κόντρα στη Λέστερ.

Ο Καρμπόβνικ έχει αγωνιστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Πολωνίας, ενώ μέχρι τώρα έχει και τρεις συμμετοχές στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

«Κορυφαίος ευρωπαϊκός σύλλογος ο Ολυμπιακός»

Τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Ολυμπιακού έκανε ο Μίχαλ Καρμπόβνικ. Ο 20χρονος μπακ εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με τη μεταγραφή του στους πρωταθλητές Ελλάδος και δήλωσε ανυπόμονος να αγωνιστεί.

Όσα δήλωσε ο Πολωνός:

«Ξέρω ότι είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα και ένας κορυφαίος ευρωπαϊκός σύλλογος. Είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ και ανυπομονώ να το δείξω στο γήπεδο. Μπορώ να παίξω και ως δεξί και ως αριστερό μπακ. Επίσης έχω παίξει και στο κέντρο, επομένως για εμένα δεν είναι πρόβλημα. Θέλω να παίξω και ανυπομονώ.

Θα είναι η πρώτη μου φορά που θα παίξω στους ομίλους του Europa League. Είμαι ενθουσιασμένος, είναι μια καινούρια εμπειρία και νιώθω έντονα. Έχω πάρει πολλά μηνύματα υποστήριξης και είμαι ευγνώμων. Γνωρίζω πρώην παίκτες του Ολυμπιακού και έχω μιλήσει μαζί τους. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός και αυτό το μέρος είναι υπέροχο, επομένως όλα είναι καλά».

https://youtu.be/lF5P8cmbm0c