Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το μεταγραφικό του ντεμαράζ προκειμένου να καλύψει τα κενά που έχουν διαπιστωθεί στο ρόστερ του. Τελευταίο απόκτημα ο Μίχαλ Καρμπόβνικ. Ο 20χρονος Πολωνός αμυντικός, έρχεται στην Ελλάδα (πιθανότατα αύριο), με σκοπό να υπογράψει στους πρωταθλητές Ελλάδος και να ενταχθεί στο δυναμικό τους για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Ο Ολυμπιακός κινήθηκε αστραπιαία όταν έγινε γνωστό ότι ο Καρμπόβνικ θα ήταν διαθέσιμος προς μεταγραφή. Αρχικά μίλησε με τον εκπρόσωπο του παίκτη, πήρε το ΟΚ από την πλευρά του Πολωνού και εν συνεχεία είχε απευθείας επαφές με τη διοίκηση της Μπράιτον. Με τη συμφωνία να επιτυγχάνεται μέσα σε λίγα 24ωρα. Και τον ποδοσφαιριστή να κλείνει στους Πειραιώτες.

Οι Ερυθρόλευκοι πέτυχαν ένα πολύ σημαντικό deal με την απόκτηση του Καρμπόβνικ. Στόχος ήταν να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, αλλά και με μία οψιόν που θα επέτρεψε στους Πειραιώτες να μπορέσουν να τον διατηρήσουν σε μόνιμη βάση στο ρόστερ τους τα επόμενα χρόνια.

Έτσι και έγινε. Με τον Ολυμπιακό να συμφωνεί με την Μπράιτον για τον μονοετή δανεισμό του ποδοσφαιριστή, με οψιόν αγοράς κοντά στα χρήματα που είχαν πληρώσει οι  Άγγλοι το καλοκαίρι του 2020 (σ.σ. περίπου 5.5 εκατ. ευρώ).

Ο Καρμπόβνικ εξ αρχής έθεσε στην Μπράιτον ως μοναδικό επιθυμητό προορισμό τον Ολυμπιακό. Μάλιστα, απορρίφθηκαν από την πλευρά του όλες οι προτάσεις που δέχθηκε η αγγλική ομάδα και οι οποίες πολλές. Με τον ατζέντη του, Μάριους Πιεκάρσκι να έχει ενεργή συμμετοχή στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και να πιέζει τον σύλλογο να πει το «ναι» στον Ολυμπιακό. Καθώς ο πελάτης του θεωρεί δεδομένο ότι στην Ελλάδα θα μπορέσει να ανέβει επίπεδο και να εξελιχθεί ως ποδοσφαιριστής.