Ο Ολυμπιακός κέρδισε και στο δεύτερο παιχνίδι και έκανε το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Γιώργου Μπατρτζώκα επικράτησε του Παναθηναϊκού με 92-86 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, και θέλει πλέον μία νίκη στα επόμενα παιχνίδια για να παραμείνει στον… θρόνο του πρωταθλητή.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε καλύτερα το ματς, οι πειραιώτες ισορρόπησαν στη συνέχεια και στην τρίτη περίοδο πέρασαν μπροστά χτίζοντας διψήφιες διαφορές. Στην τέταρτη περίοδο το «τριφύλλι» κυνήγησε την ανατροπή, όμως δεν τα κατάφερε και έτσι έγινε το 2-0 στη σειρά.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος με 19 πόντους, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ πρόσθεσε 17 πόντους και ο Αϊζάια Κάνααν 16. Από την άλλη πλευρά, ο Ματίας Λεσόρ σταμάτησε στους 21 πόντους, ο Κέντρικ Ναν είχε 13 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε 12.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε καλά το παιχνίδι τρέχοντας ένα επιμέρους 8-2 με Σλούκα και Παπαπέτρου, όμως η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, καταφέρνοντας να περάσει μπροστά με 12-10 στο 5′. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν πάντως βρήκαν σκορ επιθετικά στη συνέχεια και μάλιστα πήραν διαφορά επτά πόντων στο 9′ με 24-17, ο Γκος όμως με τέσσερις σερί πόντους μείωσε σε 24-21 με το οποίο έκλεισε η πρώτη περίοδος.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κυνηγούσε στο σκορ όντας συνήθως στον πόντο, αφού ο Παναθηναϊκός είχε τις λύσεις πάντα να κρατά το προβάδισμα υπέρ του. Στο 16′ οι Πράσινοι βρέθηκαν στο +8 με το 36-28, τη μεγαλύτερη διαφορά μέχρι εκείνη την στιγμή. Η απάντηση των Ερυθρόλευκων πάντως δεν άργησε να έρθει, καθώς με δύο σουτ των ΜακΚίσικ, Γκος και καλάθια των Μιλουτίνοφ, Πίτερς πέρασε μπροστά με 38-36 στο 19′. Ένα τρίποντο του Γκριγκόνις όμως έστειλε το «τριφύλλι» στα αποδυτήρια με το ισχνό προβάδισμα στης τάξεως του 39-38.

Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε με τον Αϊζάια Κάνααν να είναι… καυτός και να σκοράρει ασταμάτητα, καθώς με εννέα σερί πόντους έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά με 50-43 στο 23′. Στη συνέχεια οι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια άστοχα σουτ του Παναθηναϊκού και ακόμη πιο πολύ τα επιθετικά ριμπάουντ που εξασφάλισαν, φτάνοντας τη διαφορά στο +14 (60-46) στο 26′. Οι Πράσινοι δεν επέτρεψαν στο παιχνίδι να ξεφύγει περισσότερο και σιγά-σιγά μείωσαν τη διαφορά στους επτά (62-55) στο 29′, με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε… φορτσάτος και στην τρίτη περίοδο, παίρνοντας ξανά διψήφια διαφορά με το 74-62 στο 33′. Ο Παναθηναϊκός είχε ξανά απάντηση μειώνοντας σε 76-70 στο 35′. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα διαχειρίστηκαν πολύ καλά το ματς βάζοντας μεγάλα σουτ, παρά τις προσπάθειες των Πράσινων να πλησιάσουν κι άλλο. Έτσι οι Πειραιώτες επιβλήθηκαν με το τελικό 92-86 και έκαναν το 2-0.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 38-39, 62-55, 92-86

Διαβάστε ακόμη