Ξεκινούν σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο και η Google δεν θα μπορούσε να μην τιμήσει την έναρξή τους με ένα Google doodle με το οποίο μπορούμε κι εμείς να συμμετέχουμε στο αθλητικό υπερθέαμα.

Η «αυλαία» των Ολυμπιακών Αγώνων ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Το Google doodle που μας προσκαλεί στη δική του διοργάνωση

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Google για το google doodle που έφτιαξε τώρα που ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο: «τις επόμενες εβδομάδες, ενωθείτε με την αθλήτρια «Lucky», καθώς εξερευνά το Doodle Champion Island, δηλαδή έναν κόσμο γεμάτο με επτά μίνι παιχνίδια, θρυλικούς αντιπάλους, δεκάδες τολμηρές αναζητήσεις και μερικούς νέους (και παλιούς) φίλους».

Το βίντεο «καλοσωρίσματος» στο Doodle Champion Island:

Όπως έγινε γνωστό, η εν λόγω δουλειά της Google πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του ιαπωνικού στούντιο animation, «Studio 4°C».

Πώς μπορεί να παίξει κάποιος στο «Doodle Champion Island»

Οι παίχτες διαλέγουν ανάμεσα στην Μπλε, την Κόκκινη, την Κίτρινη, ή την Πράσινη ομάδα.

Αφού διαλέξουν την ομάδα τους, ξεκινάει η αναζήτηση πρωταθλητών από διάφορα αθλήματα και τους προσκαλούν σε διάφορα minigames. Οι «πρωταθλητές» είναι εμπνευσμένοι από την ιαπωνική ιστορία και λαογραφία ενώ τα παιχνίδια παρουσιάζονται με διασκεδαστικές κινούμενες εικόνες.

Τα εφτά παιχνίδια που είναι διαθέσιμα περιλαμβάνουν τοξοβολία, πινγκ πονγκ, skateboarding, ράγκμπι, κολύμβηση, αναρρίχηση και μαραθώνιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Το Google doodle που τιμά την έναρξη

Όταν ένας παίκτης επιλέγει μια ομάδα, συμμετέχει σε μια παγκόσμια ομάδα και παίζει με βαθμολογίες που διαμορφώνονται σε πραγματικό χρόνο παγκόσμια. Η πρόοδος και η επιτυχία του καθένα στο παιχνίδι συμβάλλει στη συνολική βαθμολογία της ομάδας.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι παγκόσμιο γεγονός και το Champion Island είναι επίσης παγκόσμιο γεγονός.

O βαθμολογικός πίνακας διαμορφώνεται σε πραγματικό χρόνο ενώ η πρόοδος και η επιτυχία του καθένα στο παιχνίδι συμβάλλει στη συνολική βαθμολογία της ομάδας.

Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι πατώντας επάνω στο doodle στην αρχική σελίδα της Google αλλά και στο Google doodle blog.

Το Google τιμά με Doodle τον Πολωνό σκηνοθέτη Κσίστοφ Κιεσλόφσκι

Frank Kameny: Google doodle για τον αστρονόμο που απολύθηκε επειδή ήταν γκέι