Με την πρόκριση του Στέφανου Ντούσκου απευθείας στα προημιτελικά του σκιφ, ξεκίνησε η πρώτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων για τους Έλληνες αθλητές.

Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, χρειαζόταν μία από τις τρεις πρώτες θέσεις για να προκριθεί απευθείας στο προημιτελικά του αγωνίσματός του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τερμάτισε 2ος. Λίγο μετά το τέλος του προκριματικού του, ο Στέφανος Ντούσκος δήλωσε πως ο πρώτος στόχος, δηλαδή η πρόκριση για τα προημιτελικά του σκιφ, «επετεύχθη».

«Ο στόχος επετεύχθη να περάσουμε στην προημιτελική φάση. Βήμα βήμα θα κάνουμε και κάποιες αλλαγές για να είμαστε στην καλύτερη κατάσταση για να φτάσουμε μέχρι τη διεκδίκηση του μεταλλίου. Ένα άγχος το είχα. Κάνεις προπόνηση καθημερινά για τα επόμενα τρία χρόνια για να είσαι στην καλύτερη φυσική κατάσταση. Ενώ το μυαλό σου να είναι εκεί μπορεί να μην ανταποκριθεί το σώμα σου», ανέφερε αρχικά.

Σχετικά με το αν έκανε κακή εκκίνηση, ο αθλητής ανέφερε πως «κακή δεν θα το έλεγα. Προσπάθησα να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ.

«Ο Νεοζηλανδός είναι ένα δυνατό παιδί, πάνω από δύο μέτρα. Προσπάθησα να κρατηθώ κοντά. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στα 1.000 μέτρα. Αναλόγως και ποιους αντιπάλους θα έχουμε αυτή τη φορά. Και σιγά σιγά ο στόχος είναι να περνάμε στην επόμενη φάση και από κει και έπειτα στον τελικό. Άμα μπορέσουμε και περάσουμε τα ημιτελικά που είναι ένα κρίσιμο σημείο, από κει και έπειτα είναι όλα ανοιχτά», συνέχισε.

«Ξέρουμε ότι είμαστε καλύτεροι, πολύ καλύτεροι από κάποιους οι οποίοι είναι στα δύο μέτρα. Ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε καλύτερη κουπιά και ξέρουμε ότι στον κυματισμό μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Εκεί είναι το δυνατό μας σημείο γιατί είμαστε πολύ καλύτεροι τεχνικά, οπότε ας ελπίσουμε στις επόμενες φάσεις να βγάλει πιο πολύ κύμα», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: