Το καλύτερο για το τέλος κρατούσε ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος με το τελευταίο του άλμα κατάφερε να «πετάξει» από την 4η θέση στην 1η και να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο ο Μίλτος Τεντόγλου (vid)

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον έχριζαν φαβορί και με άλμα στην έκτη του και τελευταία προσπάθεια «πέταξε» στα 8,41μ.

Μίλτος Τεντόγλου: Πρώτο χρυσό μετάλλιο στο μήκος για την Ελλάδα

Την μεγάλη ανατροπή έκανε ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του μήκους.

Ο 23χρονος Έλληνας πρωταθλητής από τα Γρεβενά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που τον έχριζαν φαβορί και με άλμα στην έκτη του και τελευταία προσπάθεια «πέταξε» στα 8,41μ. Με την τελευταία του προσπάθεια κατάφερε και από την τέταρτη θέση που βρισκόταν ανέβηκε στην πρώτη, φορώντας το χρυσό μετάλλιο στο στήθος του.

Πρόκειται για το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του μήκους για την Ελλάδα!

Το πρώτο άλμα του 23χρονου Έλληνα Πρωταθλητή ήταν στα 8.11, το δεύτερο στα 8.20, το τρίτο και το τέταρτο ήταν άκυρα, το πέμπτο στα 8.15 και στο έκτο, ο Μίλτος Τεντόγλου, έκανε το σπουδαίο 8.41 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μάλιστα, μετά το 5ο άλμα του ο 23χρονος από τα Γρεβενά ήταν εκτός μεταλλίων και στην 4η θέση, με τον Ισπανό Κάσερες να τον έχει περάσει και τον Κουβανό Ετσεμπερία με 8.41 να κρατά το χρυσό στα «χέρια» του.

Όμως στην τελευταία του προσπάθεια ο Έλληνας Πρωταθλητής στο μήκος «πέταξε» στα 8.41 και έφτασε με ένα άλμα στο χρυσό μετάλλιο, αφού ο Ετσεμπερία εγκατέλειψε την τελευταία του προσπάθεια!

Πρόκειται, επίσης, για το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κερδίζει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο καθώς ο Στέφανος Ντούσκος πρόσφατα τερμάτισε πρώτος στο άθλημα της κωπηλασίας κερδίζοντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την χώρα μας στο Τόκιο.

Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου με το οποίο κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο: