«Ιπτάμενος» ο Μίλτος Τεντόγλου δεν χρειάστηκε να… ιδρώσει για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής από το πρώτο του κιόλας άλμα στον προκριματικό έπιασε το όριο των 8.15 μέτρων και έκλεισε θέση για τον τελικό, όπου είναι ένα από τα φαβορί στο αγώνισμα για το μετάλλιο.

Ο Τεντόγλου έκανε άλμα στα 8.22 και έδειξε ότι παραμένει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μην ξεχνάμε ότι ο Μίλτος  κατέχει και την κορυφαία επίδοση στον κόσμο φέτος με 8.60 μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο τελικός του αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για τις 2 Αυγούστου στις 4:20 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Τεντόγλου: “Θέλω πολύ ένα μετάλλιο”

Ο Μίλτος Τεντόγλου μετά την πρόκρισή του στον τελικό έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:

«Έτσι όπως είδα τον εαυτό μου σήμερα μπορώ να το κάνω κι εγώ. Δεν ξέρω αν θα το κάνω με την πρώτη προσπάθεια, αλλά στον αγώνα μπορώ να το κάνω», απάντησε σε ερώτηση για το μεγάλο άλμα του Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (8.50μ).

Για την προσπάθεια που του έδωσε την πρόκριση είπε: «Ήθελα να κάνω ένα άλμα σήμερα, όπως είχα πει. Ήθελα ένα ασφαλές άλμα. Δεν έτρεξα και πολύ γρήγορα, δεν μπήκα καλά, αλλά έγινε αυτό που θέλαμε. Ο τελικός είναι άλλος αγώνας και θα μπω διαφορετικά εκεί. Το γόνατο ίσως πονέσει λίγο το βράδυ. Μέχρι τον αγώνα θα είναι καλά».

Όσο για τον στόχο του μεταλλίου, είπε: «Θα είμαι ευχαριστημένος με ένα μετάλλιο, δεν ξέρω τι χρώμα θα είναι. Δεν με ενδιαφέρει τόσο το χρώμα».