Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Τόκιο έφερε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο κωπηλάτης πραγματοποίησε μια καταπληκτική κούρσα και με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στέφανος Ντούσκος: Η συγκλονιστική κούρσα που του «χάρισε» το χρυσό μετάλλιο

Το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε ο Στέφανος Ντούσκος ήταν και το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2021 ενώ, παράλληλα, ο 24χρονος «υπέγραψε» και τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας!

Ο Έλληνας σκιφίστας πέρασε τα 500 μέτρα στην 4η θέση αλλά στην συνέχεια ανέβασε τον ρυθμό του και βρέθηκε πρώτος στα 1000 μέτρα της κούρσας.

Ο Στέφανος Ντούσκος συνέχισε την πρώτη θέση και στα 1500 μέτρα, κάνοντας την υπερπροσπάθεια να μείνει σε αυτή την θέση στα τελευταία 500 μέτρα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής παρά την πίεση που δέχθηκε από τους αντιπάλους του στον τελικό, άντεξε, κατακτώντας την 1η θέση και το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της Ελλάδας στο άθλημα της κωπηλασίας.

Πρώτο χρυσό και Ολυμπιακό ρεκόρ!

Μάλιστα με το 6:40.45 ο Έλληνας Στέφανος Ντούσκος «έσβησε» το 6:41.34 του Νεοζηλανδού και απέδειξε ότι είναι ένας από τους καλύτερους κωπηλάτες που έχουν περάσει.

Πέρα όμως από το Ολυμπιακό ρεκόρ, το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στο Τόκιο, είναι και το πρώτο χρυσό της κωπηλασίας στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τέταρτο συνολικά μετάλλιο!

Στέφανος Ντούσκος: Η συγκλονιστική κούρσα που του «χάρισε» το χρυσό μετάλλιο

Το πρώτο είχε έρθει στην Αθήνα με τους Πολύμερο και Σκιαθίτη στο διπλό σκιφ ελ. βαρών (χάλκινο), ενώ το δεύτερο ήταν και πάλι από τον Πολύμερο στο Πεκίνο, αλλά αυτή τη φορά με δίδυμο τον Δημήτρη Μούγιο (ασημένιο).

Το τρίτο μετάλλιο ήρθε στο Λονδίνο από τις Τσιάβου και Γιαζιτζίδου στην ίδια κατηγορία των γυναικών.

Η τελική κατάταξη:

  1. Στέφανος Ντούσκος 6:40.45
  2. Κιέτιλ Μπορτς (Νορβηγία) 6:41.66
  3. Νταμίρ Μάρτιν (Κροατία) 6:42.58
  4. Σβέρι Νίλσεν (Δανία) 6:42.73
  5. Αλεξάντερ Βιαζόνκιν (Ρωσία) 6:49.09
  6. Μιντάουγκα Γκρισκόνις (Λιθουανία) 6:57.60

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Τόκιο έφερε ο Στέφανος Ντούσκος.