Επικυρώθηκαν από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, τα πέντε αθλήματα που θα προστεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν το 2028 στο Λος Άντζελες.

Ο λόγος για το μπέιζμπολ/σόφτμπολ, το κρίκετ και το λακρός που επιστρέφουν σε Ολυμπιακούς Αγώνες ενώ το ποδόσφαιρο με σημαία και το σκουός θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη που θα γίνει στο Λος Άντζελες.

Σημειώνεται πως τα συγκεκριμένα αθλήματα προτάθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή, μόνο για την έκδοσή της στους προσεχείς Αγώνες, και εξετάστηκαν από την Επιτροπή Ολυμπιακού Προγράμματος προτού υποβληθούν στο Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, «η επιλογή αυτών των πέντε νέων αθλημάτων είναι σύμφωνη με την αμερικανική αθλητική κουλτούρα και θα παρουσιάσει τα εμβληματικά αθλήματα των ΗΠΑ στον κόσμο, ενώ θα φέρει διεθνή αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα αθλήματα θα κάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028 μοναδικούς».

«Η ένταξή τους θα επιτρέψει στο Ολυμπιακό Κίνημα να συνεργαστεί με νέες κοινότητες αθλητών και φιλάθλων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως», συμπλήρωσε ο Τόμας Μπαχ.

Διαβάστε ακόμη: