Νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους €20 εκατ. θα “τρέξει” για τις χρονιές 2023-2024 η Ολυμπιακή Ζυθοποιία. Σύμφωνα με την εταιρεία, βασικός στόχος της είναι η περαιτέρω τόνωση της ανταγωνιστικότητάς της στην ελληνική αγορά μπύρας με πρώτο βήμα την εκκίνηση της παραγωγής της “Carlsberg” στην Ελλάδα από τις αρχές του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία για τα “δύσκολα” προηγούμενα λόγω Covid χρόνια 2021-2022 είχε υλοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους €17 εκατ.

Η μονάδα παραγωγής της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο πρόκειται να αναλάβει την παραγωγή του βασικού brand του ομίλου Carlsberg, σε κουτί των 330 ml και των 500 ml, καθώς και σε όλους τους τύπους βαρελιών (Draught Master Flex & Modular και μεταλλικό keg).

Η μονάδα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας δεν θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αλλά και αυτές άλλων αγορών του ομίλου, που δεν διαθέτουν τοπική παραγωγή, μεταξύ των οποίων είναι οι αγορές της Νότιας Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Σημειώνεται, ότι από τις διεθνείς πωλήσεις προέρχεται το 11% του κύκλου εργασιών της εταιρείας, ενώ κατά την τελευταία πενταετία καταγράφηκε αύξηση κατά 37% στις εξαγωγές της.

Τα αποτελέσματα

Ο κύκλος εργασιών της εταιρεία για το 2022 ενισχύθηκε σε ποσοστό 11% φτάνοντας τα €155,6 εκατ. σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ το EBIT κατέγραψε άνοδο της τάξης του 22% κατά το εξεταζόμενο διάστημα. Για το 2023 η εταιρεία προσδοκά να πετύχει υψηλό ρυθμό ανάπτυξης. Ήδη στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους όλα τα κανάλια διανομής παρουσιάζουν σημαντική αύξηση πωλήσεων με τον καλό καιρό να επιδρά θετικά σε αυτήν την εξέλιξη. Την ίδια στιγμή, η εστίαση ενισχύεται ενώ αναμένεται μία δυνατή τουριστική σεζόν.

Διαβάστε περισσότερα