Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, σε μια ύστατη προσπάθεια που έγινε για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ’.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μετά την κατάθεση των τριών διερευνητικών εντολών σχηματισμού κυβέρνησης, κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής που προέκυψε από τις εκλογές της 21ης Μαΐου σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδάφιο γ΄ του Συντάγματος.

Οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Ανδρουλάκης, Δημήτρης Κουτσούμπας και Κυριάκος Βελόπουλος έδωσαν αρνητική απάντηση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και την προκήρυξη νέων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Η σύσκεψη άρχισε στις 11 και ολοκληρώθηκε στις 11.29. Κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς δεν έκανε δήλωση βγαίνοντας και μάλιστα μαζί βγήκαν Μητσοτάκης, Τσίπρας και Βελόπουλος και Ανδρουλάκης και Κουτσούμπας.

Μάλιστα ο κ. Κουτσούμπας απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους τους είπε: «Μην περιμένετε δηλώσεις».

Νωρίτερα

Όπως έχουν ήδη τονίσει όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, τέτοια περιθώρια δεν υπάρχουν, με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι μετά το πέρας της σύσκεψης θα γίνει γνωστό ότι θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικρατέστερο επικεφαλής τον Ιωάννη Σαρμά, πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες δύο ημέρες οι διερευνητικές εντολές για τον σχηματισμό κυβέρνησης δεν απέδωσαν καρπούς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αρχικά, ως επικεφαλής του πρώτου κόμματος στις εκλογές της 21ης Μαΐου, να παίρνει για λίγες ώρες τη διερευνητική εντολή και την επέστρεψε τηλεφωνικά στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια, τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκαν με την κ. Σακελλαροπούλου, ωστόσο δεν παρέλαβαν τη διερευνητική εντολή με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή σύσκεψη.

Η προσέλευση των πολιτικών αρχηγών

10:49 Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο.

10:52 Ο Κυριάκος Βελόπουλος είναι ο δεύτερος πολιτικός αρχηγός που έφτασε στην Ηρώδου Αττικού.

10:55 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

10:59 Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

11:01 Τελευταίος από τους πολιτικούς αρχηγούς έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Δημήτρης Κουτσούμπας

11:02 Στην αίθουσα της σύσκεψης έφτασε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

11:03 Ξεκίνησε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Διαβάστε περισσότερα