ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Αναβολή για τις 22 Δεκεμβρίου πήρε η Καϊλή- Παραμένει στη φυλακή

Σύμφωνα με τον βαθύ γνώστη του «Qatar Gate» Τζακ Πάροκ η ευρωβουλευτής και οι τρεις συγκατηγορούμενοί της βγήκαν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για όσα ειπώθηκαν κατά τη…

Για τις 22 Δεκεμβρίου αναβάλλεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ακρόαση της Εύας Καϊλη για την εμπλοκή στο σκάνδαλο του Κατάρ. Άγνωστο παραμένει ακόμη εάν θα μείνει προφυλακισμένη μέχρι τότε, ενώ καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η κατηγορούμενη δεν παρέστη στη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου του Βελγίου σχετικά με το αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του «Qatar Gate» ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Στις 15:30 ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δικαστηρίου και πλέον εκείνο που απομένει είναι να ανακοινωθεί η απόφασή του.

Σύμφωνα με τον βαθύ γνώστη του «Qatar Gate» Τζακ Πάροκ η ευρωβουλευτής και οι τρεις συγκατηγορούμενοί της βγήκαν από την πίσω πόρτα του δικαστηρίου ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για όσα ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται ότι η Εύα Καϊλή, ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, ο πρώην Ιταλός ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντζέρι, και άλλο ένα τέταρτο άτομο το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει κατονομαστεί, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά.

Σημειώνεται, δε, ότι η Εύα Καιλή και ο συζύγός της εκπροσωπούνται από διαφορετικούς δικηγόρους.
Δείτε φωτογραφίες με δημοσιογράφους, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους να συνωστίζονται έξω από το κτήριο

Το γεγονός, πάντως, ότι χθες, Τρίτη (13/12) η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε στις υπερσύγχρονες φυλακές Χάρεν από τις φυλακές Σεν Ζιλ, όπου τελούσε υπό κράτηση εκλαμβάνεται από μερίδα αναλυτών ως κακός οιωνός ενόψει της σημερινής δικαστικής διαδικασίας.

Η συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου γίνεται κεκλεισμένων των θυρών χωρίς, κατά πληροφορίες, να είναι απαραίτητη η παρουσία της κυρίας Καϊλή καθώς η πλευρά της Ελληνίδας ευρωβουλευτή φερόταν να ετοιμάζεται να ζητήσει αναβολή της απόφασης μέχρι την ερχόμενη Τρίτη με το επιχείρημα ότι λόγω απεργίας του συνδικάτου των αστυνομικών υπαλλήλων δεν θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά της από τις φυλάκες στον χώρο που συνεδριάζει το προδικαστικό συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι το προδικαστικό συμβούλιο αποτελείται από ανθρώπους που δεν έχουν ξαναδεί την έρευνα, δεν έχουν ξαναδεί τα χαρτιά με τους δικηγόρους υπεράσπισης να αγορεύουν για τους πελάτες τους.

Τα κριτήρια, δε, για το αν η Εύα Καϊλή και τα άλλα τρία άτομα που έχουν συλληφθεί θα παραμείνουν υπό κράτηση είναι τρία.

– εάν κριθούν ύποπτοι φυγής,

– εάν κριθούν ύποπτοι τέλεσης ίδιων ή παρόμοιων αδικημάτων και
– εάν θα έχουν τη δυνατότητα να σβήσουν τα ίχνη τους προκειμένου να αθωωθούν στο δικαστήριο.

Όσο για τις ποινές που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας του Βελγίου είναι τρία έως πέντε έτη φυλάκισης, εφόσον αποδειχθούν οι κατηγορίες, δηλαδή και η παθητική δωροδοκία – δωροληψία και η σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Διαβάστε ακόμη: