Το ειδικό δικαστήριο της Τζόρτζια που ερευνά εάν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του επιδίωξαν παράνομα να παρέμβουν στα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2020, εξέδωσε την τελική του έκθεση.

Το ειδικό δικαστήριο, όπως έδειξε η δικαστική κατάθεση σήμερα Δευτέρα, εξέδωσε την απόφαση ωστόσο παρέμεινε ασαφές εάν θα ακολουθήσουν ποινικές διώξεις.

Με εντολή, ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου της κομητείας Fulton, Robert McBurney, διέλυσε την επιτροπή της οποίας τώρα το έργο έχει ολοκληρωθεί και όρισε μια ακρόαση για τις 24 Ιανουαρίου προκειμένου να καθορίσει εάν η έκθεση θα δημοσιοποιηθεί.

Οι ένορκοι συνέστησαν να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματά τους

Οι ένορκοι συνέστησαν να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματά τους, σύμφωνα με την αναφορά του McBurney στην παραγγελία.

Η ειδική δικαστική επιτροπή, η οποία συγκλήθηκε κατόπιν αιτήματος της εισαγγελέα της κομητείας Fulton, Fani Willis, είχε εξουσία κλητεύσεως, αλλά όχι τη δυνατότητα να εκδώσει κατηγορίες.

Η Willis θα αποφασίσει τελικά αν θα ασκήσει κατηγορίες εναντίον του Τραμπ ή οποιουδήποτε άλλου, αν και η έκθεση της κριτικής επιτροπής θα μπορούσε να περιλαμβάνει συστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Willis, που τάσσεται με τους Δημοκρατικούς, άνοιξε μια ποινική έρευνα αμέσως μετά από τηλεφώνημα του Ιανουαρίου 2021, στο οποίο ο Τραμπ, προέτρεψε κορυφαίους εκλογικούς αξιωματούχους του να «βρουν» αρκετές ψήφους για να ανατρέψουν τη νίκη του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν σε όλη την πολιτεία.

Διαβάστε ακόμη: