Πολύ πιθανόν ακόμη και σήμερα να ανακοινωθεί ο νέος ανασχηματισμός όπου όλοι ευελπιστούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπερβεί παθογένειες και εσωτερικές ισορροπίες και θα λειτουργήσει ακριβοδίκαια προς όφελος της χώρας και όχι των καρεκλοκένταυρων υπουργών που νομίζουν πως η εξουσία έγινε τσιφλίκι τους.

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι ο Γ. Βρούτσης φεύγει από το Εργασίας και τη θέση του πιθανολογείται ότι παίρνει ο Κ. Χατζηδάκης, ενώ ακούγεται και ο Στ. Πέτσας, που φέρεται να προορίζεται για υφυπουργός Εσωτερικών.

Για τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου φαβορί θεωρείται ο Χρ. Ταραντίλης για τον οποίο ωστόσο ακούγεται ότι δεν έχει το ειδικό βάρος ούτε τις σχέσεις για να διαχειριστεί τον Τύπο. Αυτός είναι ο λόγος που ακούγεται εντόνως και το όνομα του Θοδωρή Ρουσόπουλου με όλα τα πολλά θετικά του αλλά και τα ολίγα αλλά αξιοσημείωτα αρνητικά!

Σύμφωνα με απόλυτα ηλεγμένες πηγές στο τραπέζι έπεσε και το όνομα του γνωστού δημοσιογράφου της Καθημερινής Β. Χιώτη, ο οποίος θεωρείται φίλα διακείμενος στο στενό πυρήνα του Μαξίμου και μάλιστα το καλοκαίρι ήταν μεταξύ εκείνων που συνέφαγαν τον 15 Αύγουστο στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Τήνο! Όμως ο δημοσιογράφος αρνήθηκε οπότε το Μαξίμου πέρασε στην δεύτερη επιλογή που ήταν ο Ταραντίλης!

Για το Εσωτερικών όπου ο Τ. Θεοδωρικάκος φέρεται να αποχωρεί ακούγεται έντονα το όνομα του Μάκη Βορίδη. Ωστόσο στο Μαξίμου η αλήθεια είναι πως δεν τον πάνε και πολύ τον αξιόλογο πολιτικό, χωρίς όμως να πρόκειται να μείνει χωρίς χαρτοφυλάκιο για λόγους ισορροπιών! Εάν επιβεβαιωθεί  ότι ο Μ. Βορίδης θα αναλάβει το υπουργείο αυτό τότε στη θέση στο Αγροτικής Ανάπτυξης θα τοποθετηθεί ο Σπήλιος Λιβανός.

Ο Άδωνις φέρεται να μένει στο Ανάπτυξης καθώς όπως ο ίδιος διαρρέει, πήρε σχετικές διαβεβαιώσεις άνωθεν. Το ζήτημα είναι ότι ο Γεωργιάδης όντως δεν τα πήγε καλά. Ενώ παράλληλα του έχουν αφαιρεθεί πλήθος αρμοδιοτήτων που πήγαν στον Παπαθανάση. Οπότε πώς κρατάς έναν υπουργό όταν τον έχεις αποψιλώσει;

Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και με τον αρεστό των δημοσκοπήσεων Βασιλάκη Κικίλια. Δυστυχώς πρόκειται για την προσωποποίηση της αποτυχίας , τον οποίο ο πρωθυπουργός αποδόμησε δίνοντας αρμοδιότητες στον Κοντοζαμάνη. Και σήμερα κάποιοι υποστηρίζουν ότι εάν αποπεμφθεί θα χρεωθεί η κυβέρνηση αποτυχία της πολιτικής στην υγεία! Αν μείνει βεβαίως, το πιθανότερο είναι να χρεωθεί η κυβέρνηση παταγώδη αποτυχία στον τομέα της διαχείρισης των εμβολιασμών!

Ακούγεται τις τελευταίες ώρες έντονα το όνομα του Ηλία Μόσιαλου με αφορμή ανάρτηση του ότι επιστρέφει άμεσα στην Ελλάδα, κάτι που συνδυάστηκε με πιθανή ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων. Θα μπορούσε να αναλάβει το υπ. Υγείας ή ένα υπουργείο Πανδημίας που θα διαχειριζόταν και τους εμβολιασμούς!

Βέβαιη θεωρείται η αποχώρηση του Κωστή Χατζηδάκη από το Ενέργειας. Στην αρχή ακούστηκε ότι θα αναλάβει το υπουργείο η Κεραμέως η οποία θα αφήσει το Παιδείας! Ωστόσο όλοι όσοι έχουν ερωτηθεί από τον πρωθυπουργό είναι κατηγορηματικοί πως η Κεραμέως δεν διαθέτει τα κατάλληλα προσόντα για να διαχειριστεί ένα τέτοιο υπουργείο ακόμη και αν την βοηθήσει το νομικό γραφείο του συζύγου της. Ενώ ο υπεροπτικός χαρακτήρας της και η ελιτίστικη συμπεριφορά της δεν συνάδουν με την εικόνα που θέλει να περάσει προς τα έξω η κυβέρνηση.

Η Κεραμέως σύμφωνα με βαθείς γνώστες των κυβερνητικών παρασκηνίων, υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να είχε αποπεμφθεί από το Παιδείας εδώ και καιρό. Και επιμένουν πως η παραμονή της και η εμμονή να ανοίξουν τα σχολεία παρά το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο, θα απειλήσουν μελλοντικά τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση!

Πάντως οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το χαρτοφυλάκιο της Ενέργειας το αναλαμβάνει ο κ. Σκρέκας.

Ο Ν. Δένδιας φέρεται να παραμένει στο υπ. Εξωτερικών μολονότι ο πρωθυπουργός διαφωνεί ριζικά με την εξωτερική πολιτική που ασκεί και τις προτεραιότητες ως προς τις συμμαχίες που διαμορφώνει! Θα ήθελε να μετακινηθεί στο υπ. Άμυνας όμως ο Παναγιωτόπουλος θεωρείται και είναι άνθρωπος του Μαξίμου για όλες τις δουλειές και όλα τα ρουσφέτια, επομένως δεν μετακινείται.

Αμετακίνητοι δείχνουν και οι Γεραπετρίτης – Σκέρτσος στο Μαξίμου μολονότι για ένα διάστημα είχαν πέσει σε δυσμένεια. Και στον Σκέρτσο συν τοις άλλοις χρεώνεται και η μεγάλη γκάφα με τοτς εμβολιασμούς παρατρεχάμενων των υπουργείων, κομματόσκυλων και συγγενών υπουργών!Παραμένουν ακόμη Χρυσοχοίδης, Μενδώνη, ο μετρ των απευθείας αναθέσεων Μηταράκης, Πιερρακάκος, Κ. Καραμανλής, ενώ αποχωρεί ο Θεοχάρης και πιθανότατα και ο Πλακιωτάκης!

Τέλος επισφαλής θεωρείται η θέση του Χρ. Σταικούρα μολονότι είναι σοβαρός, έντιμος και επιμελής! Αναζητείται πρόσωπο με όραμα ενόψει των μεγάλων προκλήσεων. Ενδεχομένως ο Αλ. Πατέλης να είναι μια επιλογή όπως και μια πιθανή αναβάθμιση Σκυλακάκη! Είχε ακουστεί στο παρελθόν το όνομα του Τάκη Αράπογλου όμως εάν ο ανασχηματισμός είναι εκλογικός θα επιλεγεί πρόσωπο ενεργό στα κυβερνητικά δρώμενα!