Η συμμαχία με τον Φιλιππάκη ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και σηματοδοτεί και την ανοιχτή σύγκρουση του με το Μαξίμου
 
Δεν χωρεί αμφιβολία ότι οι σχέσεις Ιβάν Σαββίδη και Κυριάκου Μητσοτάκη οδηγούνται σε καθολική ρήξη. Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες η κίνηση του Ρωσοποντίου επιχειρηματία να τοποθετήσει σε επιτελικό ρόλο στη Διοίκηση του Open τον εκδότη  Γιάννη Φιλιππάκη με τον οποίο η κυβέρνηση είναι σε ανοιχτή αντιπαράθεση και μάλιστα τον σέρνει στο Ειδικό Δικαστήριο, σηματοδοτεί και την ανοιχτή σύγκρουση του με το Μαξίμου.
Όπως αποκάλυψε το Radar.gr καλά ενημερωμένες πηγές υποστηρίζουν πως πίσω από την ενέργεια αυτή υπάρχουν σκοπιμότητες που έχουν να κάνουν από την παρέμβαση στην εκκλησία υπέρ των ρωσικών συμφερόντων έως και τη δημιουργία ακροδεξιού – πατριωτικού κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.
Και οι ίδιοι κύκλοι επιμένουν πως εκτός από την τοποθέτηση του στο Open, Ρωσικά ή Σερβικά κατά άλλους συμφέροντα θα αποκτήσουν και το 35% των μετοχών Φιλιππάκη στις εφημερίδες του.
Στο Μαξίμου είναι βαθιά προβληματισμένοι – έξαλλοι με την εξέλιξη αυτή η οποία σηματοδοτεί την έναρξη μιας άνευ προηγούμενου πολιτικό – επιχειρηματικής αντιπαράθεσης! Άλλωστε η γνωστοποίηση από πλευράς Φιλιππάκη στην Δημοκρατία της συμμετοχής του στον όμιλο Σαββίδη δείχνει αναμφίβολα ξεκάθαρη επιθετική διάθεση προς την κυβέρνηση …