Tο ετήσιο φεστιβάλ Oktoberfest, το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο, επιστρέφει φέτος χωρίς περιορισμούς μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

«Θα γίνει ένα φεστιβάλ χωρίς περιορισμούς, το οποίο ελπίζουμε ότι θα δώσει σε πολλούς ανθρώπους μεγάλη χαρά», είπε ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ.

Πρόσθεσε δε, ότι έδωσε εντολή στη διοίκηση του φεστιβάλ να προχωρήσει «χωρίς καθυστέρηση και χωρίς περιορισμούς».

Το Oktoberfest θα διεξαχθεί από τις 17 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Ο Ράιτερ, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν πήρε την απόφασή του επιπόλαια δεδομένης της πανδημίας καθώς και του πολέμου στην Ουκρανία, πρόσθεσε ότι υπάρχει η πιθανότητα να ακυρωθεί το Oktoberfest εάν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επαναφέρουν τα μέτρα για την πανδημία.

«Ελπίζω ότι η κατάσταση δεν θα φτάσει στα άκρα το φθινόπωρο» σημείωσε.

Το Oktoberfest συνήθως προσελκύει περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες στο Μόναχο κάθε χρόνο, με πολλούς να ταξιδεύουν από το εξωτερικό.

Το Oktoberfest είναι το μεγαλύτερο λαϊκό φεστιβάλ στον κόσμο και συγκεντρώνει περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια επισκέπτες. Ο τζίρος για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας που προσφέρει είναι τουλάχιστον 13.000.

Οι επισκέπτες κάθονται σε μεγάλα κοινόχρηστα τραπέζια όπου απολαμβάνουν μπύρα, λουκάνικα, κουλούρια ή χοιρινό κότσι και ακούν μουσική.