Μετά την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, ο οίκος Dior αποβιβάζεται στην Ισπανία για να παρουσιάσει την cruise collection 2023.

Ο δεσμός ανάμεσα στον οίκο Dior και την Ισπανία, συγκεκριμένα την Ανδαλουσία, ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950. Από τότε μέχρι σήμερα και κάθε χρόνος που περνά κάνει αυτή τη σχέση ολοένα και πιο δυνατή. Τόσο ο Monsieur Dior όσο και οι διάδοχοι του έχουν εμπνευστεί από την ισπανική ιστορία και κουλτούρα για τις δημιουργίες τους. Το 1954, μάλιστα, ο Christian Dior ονόμασε ένα από τα φορέματα του “Nuits d’Espagne”, ενώ το 1956 μία από τις δημιουργίες του έφερε το όνομα “Bal à Séville”.

Η Maria Grazia Chiuri συνεχίζει την παράδοση και τη σχέση με την Ισπανία, αφού όπως ανακοίνωσε ο οίκος Dior, η παρουσίαση της Cruise 2023 συλλογής πρόκειται να γίνει στη Σεβίλλη. Το show έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου και θα πραγματοποιηθεί στην Plaza de España. Η συγκεκριμένη πλατεία αποτελεί έργο του αρχιτέκτονα Aníbal González, ο οποίος τη δημιούργησε με αφορμή την Ιβηροαμερικανική Έκθεση του 1929. Καλλιτεχνικά ρεύματα όπως το μπαρόκ, η αναγέννηση και η μαυριτανική αναγέννηση της Ισπανίας επηρέασαν σε τέτοιο βαθμό τον Aníbal González, ώστε δημιούργησε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά αξιοθέατα της χώρας.

Οίκος Dior: Ταξιδεύει την Cruise 2023 συλλογή του στη Σεβίλλη

Με αφορμή το fashion show, η Maria Grazia Chiurri πρόκειται να συνεργαστεί και να δημιουργήσει τη συλλογή σε συνεργασία με τεχνίτες και καλλιτέχνες που γνωρίζουν τις τεχνικές και την παράδοση της Ανδαλουσίας. Ένας από τους στόχους της creative director του οίκου, μέσα από τα ταξίδια που κάνει για την παρουσίαση των συλλογών της, είναι να τονώσει τον τουρισμό του κάθε τόπου, αλλά και να αναδείξει την ιστορία και την κουλτούρα της εκάστοτε χώρας.

Λίγο πριν την Cruise 2023ο οίκος Dior πρόκειται να ταξιδέψει στη Σεούλ, όπου θα παρουσιάσει την pre-fall 2022 συλλογή, στις 30 Απριλίου. Στον χώρο της μόδας, τα σόου για τις cruise collections επιστρέφουν δυναμικά σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, με τους διάσημους οίκους να ταξιδεύουν σε σημεία που τους εμπνέουν. Ο οίκος Louis Vuitton θα πραγματοποιήσει το cruise show στις 12 Μαΐου στο Salk Institute στο Σαν Ντιέγκο και η Chanel θα αποκαλύψει τις δικές της δημιουργίες στις 5 Μαΐου στο Μονακό. Εν τω μεταξύ, ο οίκος Gucci έχει προγραμματισμένο σόου για τις 16 Μαΐου, σε τοποθεσία που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.