Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκίνησε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών με αναφορά στο πρόγραμμα χορήγησης στεγαστικών δανείων για νέους «Σπίτι μου».

Ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στα κριτήρια του προγράμματος, αλλά και στις δράσεις που σχεδιάζονται, όπως το πρόγραμμα Κάλυψη, για την κάλυψη των αναγκών των νέων.

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, που ισχύει από τον περασμένο Σάββατο. Όπως είπε, η νέα αύξηση δεν λύνει από μόνη της το πρόβλημα, αλλά σταδιακά η χώρα μας συγκλίνει με το μέσο ευρωπαϊκό όρο. Μεγάλο, κεντρικό μας στοίχημα για την επόμενη τετραετία είναι οι καλύτεροι μισθοί.

«Υπάρχουν μια σειρά πολιτικές και δράσεις για τη νέα γενιά της Πατρίδας μας:

-Για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης- διορίσθηκαν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, διευρύνθηκε το ωράριο του ολοήμερου σχολείου

-Για την τόνωση της απασχόλησης- πρόγραμμα πρώτο ένσημο, νέα προγράμματα κατάρτισης, νέο ΕΣΠΑ για την ένταξη στην αγορά εργασίας, προγράμματα υποστήριξης νεανικής επιχειρηματικότητας

-Για τη συμφιλίωση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, σειρά μέτρων όπως άδεια πατρότητας, άδεια μητρότητας από 6 σε 9 μήνες, πρόγραμμα νταντάδες της γειτονιάς και άλλα

Η κυβέρνηση της ΝΔ διαθέτει ολοκληρωμένο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα για τη νέα γενιά των Ελλήνων», είπε ο κ. Οικονόμου.

Για τον φράχτη στον Έβρο

Αναφερόμενος στην επέκταση του φράχτη στον Έβρο, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Να επαναλάβω προς τον κ.Τσίπρα τα ερωτήματα που εγείρονται από τη στάση των στελεχών του για τον φράχτη στον Εβρο και τη μεταναστευτική πολιτική:

  • Τι θα έκανε, θα ακύρωνε τη σύμβαση, θα γκρέμιζε τον φράχτη;
  • Παραβιάζει ο φράχτης τη διεθνή νομιμότητα;
  • Τι λέει ο κ.Τσίπρας για τους ευρωβουλευτές του κόμματός του που ρωτούσαν για push backs που δήθεν κάνει η χώρα μας;
  • Τι λέει για τους ισχυρισμούς ότι Λιμενικοί δήθεν πετούσαν ανθρώπους στη θάλασσα; Τι λέει για το θέμα «μικρή Μαρία»; Σχεδιάζει να επαναφέρει την κατάσταση από το 2015- 2019; Θεωρεί υπεύθυνη πολιτική τις εικόνες της Μόριας και της Ειδομένης; Επιμένει ακόμη ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα;

Η πολιτική μας θωρακίζει τα σύνορα της πατρίδας μας και σώζει ζωές. Ο φράχτης θα γίνει ακόμη και με εθνικούς πόρους. Είναι κορυφαία εθνική πολιτική».

Διαβάστε περισσότερα