Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα  Για συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας όσον αφορά την έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων των εταιρειών παραγωγής ενέργειας και την επιστροφή των αυξήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου απάντησε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «Και στο νέο σημερινό παραλήρημα του, στην αίθουσα του Κοινοβουλίου μάλιστα, ο κ. Τσίπρας, εξακολουθεί να διαστρεβλώνει ενσυνείδητα την πραγματικότητα.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, που έχει βγάλει δικό του λογαριασμό και την επιστροφή του 60% των αυξήσεων για την οποία με βάση τα Tsiptonomics «υπολογίζει» σε 600 ευρώ για κάθε καταναλωτή, κάτι που ποτέ δεν ειπώθηκε.

Αυτό που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός και θα υλοποιηθεί στο ακέραιο είναι ότι θα επιστραφεί σε όσους έχουν εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ το 60% των αυξήσεων, μετά τις εκπτώσεις των παρόχων και έως του ποσού των 600 ευρώ. Κι ότι θα φορολογηθούν με 90% τα υπερέσοδα των επιχειρήσεων.

Ο κ. Τσίπρας ψευδόμενος όπως το συνηθίζει, το έχει κάνει 600 ευρώ στον καθένα για να μιλήσει στη συνέχεια, για «ψίχουλα». Εδώ και 15 χρόνια, που είναι πολιτικός αρχηγός, έχει αναγάγει το ψέμα σε επιστήμη. Το κακό γι΄αυτόν είναι ότι η κοινωνία το ξέρει καλά» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σημειώνεται ότι  ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την σημερινή τοποθέτησή του στη Βουλή, χαρακτήρισε «πλαστές υποσχέσεις» την επιστροφή έως 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό. «Όταν ο άλλος περιμένει να δει έστω ένα 600άρι και θα δει 50άρικα θα εξοργιστεί» είπε.

Ενώ πρόσθεσε ότι «Θέλουμε με το χέρι στην καρδιά να σας καλέσουμε να αναλογιστείτε την ευθύνη που έχετε απέναντι σε αυτούς τους πολίτες. Δεν καλούμε σε ένα κίνημα ‘Δεν Πληρώνω’. Kαλούμε όμως εσάς να συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορεί αυτούς τους ανθρώπους που σε όλη τους τη ζωή είχαν μάθει να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους και σήμερα δεν έχουνε, να τους ονομάζετε τζαμπατζήδες και να τους βάζετε σε μία διαδικασία απέναντι στο νόμο και να απειλείται στο επόμενο διάστημα η διακοπή της ηλεκτροδότησης».