Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, μίλησε για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα στην οποία οι πολίτες θα υποβάλλουν την αίτηση προκειμένου να λάβουν το επίδομα έως 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα , το πότε θα πιστωθούν τα χρήματα αυτά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς αλλά και για το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα.

Αναφερόμενος στην πλατφόρμα και το πότε θα ανοίξει ώστε να πιστωθούν στη συνέχεια τα χρήματα για τους δικαιούχους, ο κ. Οικονόμου απάντησε «η πλατφόρμα θα ανοίξει μέσα στον Ιούνιο».

Σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη ο Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απαντώντας ότι «επικεντρώνουμε τις δυνάμεις για την έγκαιρη εφαρμογή του σχεδίου για το ηλεκτρικό ρεύμα και από εκεί και πέρα αναπτύσσουμε μια σειρά από πολιτικές που ενισχύουν και θωρακίζουν άμεσα ή έμμεσα τα εισοδήματα των πολιτών για να είναι πιο ανθεκτικά στο κύμα των ανατιμήσεων που υπάρχουν».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου συναντήθηκε στο Άμπου Ντάμπι με τον διάδοχο του θρόνου».

Μίλησε όμως και για τη μετεξέλιξη της πατρίδας μας σε διεθνή ενεργειακό κόμβο «γέφυρα μεταξύ τριών ηπείρων», ταυτόχρονα και παραγωγό ενέργειας και τη συνεχή ενίσχυση της εθνικής μας άμυνας.

«Έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο: πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό και εθνικό. Έχουμε τη βούληση, τη γνώση αλλά και τον επαγγελματισμό να πραγματώσουμε τάχιστα όλα αυτά ώστε να αναβαθμίσουμε την πατρίδα μας και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι το σχέδιο αυτό υπερβαίνει τα όρια της τετραετίας και είπε «είμαστε το κόμμα της λογικής που νοιάζεται για όλους, χωρίς ακρότητες, χωρίς μεγαλοστομίες, χωρίς ψέματα, χωρίς καπηλεία αλλά με πραγματισμό, με σύνεση, με γνώση και σεβασμό».

Και υπογράμμισε: «Για να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας χρειαζόμαστε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας στις επόμενες εκλογές» στη λογική της δημιουργικής σύνθεσης και όχι προειλημμένων αποφάσεων.

Στη συνέχεια ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.