Μέτρα για την οπαδική βία ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τρία μέτρα για την οπαδική βία

Όπως χαρακτηριστικά είπε τα μέτρα για την οπαδική βία «θα κινούνται σε τρία επίπεδα»:

  1. Ακόμα μεγαλύτερη συστηματοποίηση του νομικού πλαισίου για τη λειτουργία των λεσχών των φιλάθλων και των παραρτημάτων τους, αλλά και του ρόλου και των πραγματικών ευθυνών των ΠΑΕ στη λειτουργία αυτή.
  2. Αναγκαίες προσαρμογές του ποινικού κώδικα.
  3. Εντατικοποίηση, από την πλευρά των ελέγχων της ελληνικής αστυνομίας.

Όπως είπε οι αλλαγές αυτές θα είναι στο αθλητικό νομοσχέδιο. «Η αντιμετώπιση της οπαδικής βίας αποτελεί χρέος μας προς την κοινωνία», τόνισε ο κ. Οικονόμου. «Πρόκειται για ένα ζήτημα που μας ενώνει όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου αλλαγές θα γίνουν και στον τρόπο διοίκησης της ΕΠΟ.

Το βίντεο με την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

Η εισαγωγική τοποθέτηση του Γιάννη Οικονόμου:

«Από τις αρχές του 2020 -λίγους μόλις μήνες μετά την συγκρότησή της- η Κυβέρνηση αυτή αντιμετωπίζει αλλεπάλληλες και παράλληλες διεθνείς εξωγενείς κρίσεις μεγάλου βεληνεκούς.

Ειδικότερα:

  • Την οργανωμένη από τη γείτονα απόπειρα εισβολής χιλιάδων μεταναστών στον Έβρο και την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.
  • Την επέλαση της πανδημίας και τις πρωτογενείς και δευτερογενείς συνέπειες στην υγεία των ανθρώπων, στην κοινωνία και στην οικονομία.
  • Και τώρα την παγκόσμια ενεργειακή κρίση και την επάλληλη κρίση ακρίβειας στις αγορές όλου του κόσμου.

Πρόκειται για ένα κοκτέιλ κρίσεων, ένα παγκόσμιο φαινόμενο που δεν έχουμε ξαναζήσει από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, τις συνέπειες του οποίου καμία Κυβέρνηση, καμία χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο δεν μπορεί να μηδενίσει.

Με πλήρη συναίσθηση του προβλήματος και της ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας και στην Πατρίδα μας, ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνησή μας, εφαρμόζουμε -από τον περασμένο Σεπτέμβριο- στοχευμένα μέτρα, προκειμένου οι ανατιμήσεις αυτές -που όντως είναι πολύ μεγάλες- να έχουν το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις, χωρίς όμως ταυτόχρονα να διακυβεύεται η ευστάθεια και το μέλλον της Πατρίδας».