Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, απάντησε στα όσα είπε ο Γιάννης Ραγκούσης περί τρομοκρατίας στην τοποθέτηση του.

Ο κ. Οικονόμου είπε «αυτό που παρακολουθήσαμε και στην πρόταση δυσπιστίας είναι μία μεθοδική και μεθοδευμένη προσπάθεια να μας γυρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα παρελθόν διχασμού. Να μηδενίζουν και να καταστροφολογούν. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα να ακολουθήσουμε τον κ. Ραγκούση».

Ακόμη, ο κυβερνητικός εκπροσώπος είπε προς τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ «καλέσατε κύριε Ραγκούση τους τρομοκράτες να μας τρομοκρατήσουν επικαλούμενος μία φράση που είχε ειπωθεί πριν 60 χρόνια. Σήμερα έγιναν 4 αντιδημοκρατικές, φασιστικές επιθέσεις με γκαζάκια, σε σπίτι δημοσιογράφου, αστυνομικού. Φασίστες εγκληματίες τραμπούκοι. Πήγε ο Ρουβίκωνας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στην Αττική Οδό. Η ΝΔ είναι παράταξη που έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος από την τρομοκρατία και είναι επικίνδυνο να φλερτάρετε με τέτοιου είδους φασιστικές πολιτικές. Η Ελλάδα αλλάζει, εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε, η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις, ανοίγει νέες δουλειές. Μία Ελλάδα που τα πανεπιστήμια λειτουργούν. Επειδή δεν ξέρετε τι να κάνετε σε αυτή την Ελλάδα και γι αυτό λασπολογείτε».

Ραγκούσης: Τρομοκρατήστε τον τρομοκράτη

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, είχε επικαλεστεί τη φράση του Γεωργίου Παπανδρέου «τρομοκρατήστε τον τρομοκράτη». 

Ειδικότερα, ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι «υπάρχει συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης οποιουδήποτε έχει άλλη γνώμη. Υπάρχει συστηματική προσπάθεια τρομοκράτησης βασικών λειτουργών, τρομοκρατούνται δικαστές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, όπως συνέβαινε στα παλιά χρόνια της Δεξιάς. Τρομοκρατήστε τον τρομοκράτη, όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου. Συνεχίστε να νομίζετε ότι μπορείτε να μας τρομοκρατήσετε και να νομίζετε ότι μπορείτε να παραβιάσετε το Σύνταγμα. Είστε γελασμένοι γιατί σε όλες τις φάσεις της σύγχρονης ιστορίας υπάρχει πάντα ένα όριο, το οποίο έχετε ξεπεράσει».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καταθέτει αγωγή στον Παύλο Πολάκη

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα καταθέσει αγωγή στον Παύλο Πολάκη.

Χαρακτηριστικά είπε «Δεν θα ξαναπαντήσω στον Παύλο Πολάκη ό,τι και αν ξαναπεί. Η μόνη συζήτηση μαζί του θα γίνει στο δικαστήριο, στην αγωγή που καταθέτω» αναφορικά με όσα του καταλογίζει για την υπόθεση Novartis ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στο ΚΙΝΑΛ για τη στάση του σχετικά με το επεισόδιο που προκάλεσε χθες ο κ. Πολάκης κάνοντας λόγο για κατάπτυστη δήλωση από ένα κόμμα που έχει στοχοποιηθεί για την υπόθεση Novartis.