Ο κυβερνητικός εκρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο για υποχρεωτική διενέργεια self test κατά την διάρκεια των εορτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη συνέντευξη Τύπου σήμερα ξεκαθάρισε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown και γενικά δεν πρόκειται να επιβληθούν κάθετα μέτρα περιορισμού, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυξημένο τέστινγκ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου άφησε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο υποχρεωτικού rapid test και σε εμβολιασμένους για την περίοδο των εορτών προκειμένου να μπαίνουν σε κλειστούς χώρους.

Όπως, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το συγκεκριμένο μέτρο, «εκεί που θα παρατηρηθεί συνωστισμός εάν κριθεί αναγκαίο θα το συζητήσουμε και θα το ανακοινώσουμε εγκαίρως».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, μάλιστα, ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι εάν το συγκεκριμένο μέτρο κριθεί απαραίτητο τότε το κόστος θα το επιβαρύνεται ο πολίτης που θα πρέπει να υποβληθεί σε rapid test για να επισκεφθεί χώρους που αυτό θα χρειάζεται για την είσοδο.

Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν τα rapid test αν επιβληθεί το μέτρο στις γιορτές

Σε νέα ερώτηση για το κόστος ο κ. Οικονόμου είπε ότι θα υπάρξουν πολύ συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον αρμόδιο υπουργό προσθέτοντας ότι «εάν κριθεί ότι μέσα στις γιορτές προκειμένου να μην διαταράξουμε τη λειτουργία της αγοράς, θα προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις».

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε ότι «η δυναμική της μετάλλαξης Όμικρον ενδεχομένως να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα και για τους εμβολιασμένους γιατί είναι αχαρτογράφητη η Όμικρον έτσι ώστε και αυτοί να προστατευθούν και να προστατεύσουμε την κοινότητα από τη διασπορά».

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει τεστ Covid-19 σε όλο τον πληθυσμό της Ελλάδας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέων μέτρων μπροστά στη μετάλλαξη Όμικρον.

«Ο προβληματισμός είναι ότι θα θέλαμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα του πληθυσμού» καθώς, όπως είπε ο κ. Πλεύρης, δεν υπήρξε ανταπόκριση στο προαιρετικό self test που διανεμήθηκε για όλους από τα φαρμακεία.