Το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, η πτώχευση στη Γερμανία, οι δραστηριότητες στο Αφγανιστάν και η ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο….
Η τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κοσοβάρο Destani, o οποίος αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα στην κατασκευή ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, προκαλεί ερωτήματα, με δεδομένο ότι η εταιρία του στη Γερμανία βρίσκεται σε καθεστώς πτώχευσης, ενώ δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου τον εμπλέκουν σε περίεργες δραστηριότητες στο Αφγανιστάν.
Οι πλέον υποψιασμένοι ισχυρίζονται ότι ο Κοσοβάρος επιχειρηματίας παριστάνει τον επενδυτή στην Ελλάδα, προκειμένου να πετύχει την ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, το οποίο απασχολεί τον ευρωπαϊκό Τύπο, που μπορεί να εκθέσει τόσο τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση όσο και συνολικά την εικόνα της χώρας.

Γιατί αν δείχνουμε τόση πρεμούρα για έναν… επενδυτή από το Κόσοβο, φτάνοντας σε σημείο να επιστρατεύεται ο ίδιος ο πρωθυπουργός και να εκτίθεται με τηλεδιασκέψεις, σε λίγο θα πλακώσουν και τίποτα επενδυτές από την Καμπούλ για να ολοκληρωθεί ο κύκλος.
Στο Μαξίμου οφείλουν να διαβάσουν προσεκτικά τα δημοσιεύματα της Deutsche Welle για τις δραστηριότητες της εν λόγω επιχειρηματικής οικογένειας στο Αφγανιστάν πριν βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.