Οι ευρωπαϊκές αγορές παρέμειναν υποτονικά τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις οικονομικές προοπτικές και την πιθανότητα περαιτέρω σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη θα καθορίσουν την πορεία της Federal Reserve, ενώ αναμένεται μια σειρά από οικονομικά στοιχεία από όλη την Ευρώπη και την Ιαπωνία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε οριακά θετικό έδαφος μέχρι τα  το απόγευμα.

Οι μετοχές της βιομηχανίας και των κατασκευών και των υλικών κατέγραψαν κέρδη με άνοδο 1,1%, ενώ οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησαν οριακά κατά 0,1%.

Ο δείκτης FTSE 100 της Βρετανίας  διαπραγματεύεται αυτή την ώρα στις 7920.63 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,49%. Ο DAX στις 15375.97 μονάδες αυξημένος κατά 0,44% ενώ ο γαλλικός CAC κινείται στις 7191.02 μονάδες καταγράφοντας άνοδο κατα 0,90%.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης Stoxx 600 ολοκλήρωσε τη διαπραγμάτευση με πτώση 1% την Παρασκευή, αφού τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν του τέταρτου τριμήνου στο Ηνωμένο Βασίλειο έδειξαν ότι η οικονομία απέφυγε ελάχιστα την ύφεση, σύμφωνα με τις συναινετικές προβλέψεις.

Εν τω μεταξύ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών των ΗΠΑ κινουνται ελαφρώς υψηλότερα σήμερα Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές προσπάθησαν να ανακτήσουν τη θέση τους μετά τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις του S&P 500 και του Nasdaq Composite σε σχεδόν δύο μήνες.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό υποχώρησαν τη Δευτέρα καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν.

Διαβάστε ακόμη: