Έγραψα προ ημερών ότι ξαφνικά ο δήθεν έγκυρος Τύπος της Κεντροδεξιάς Παράταξης (όταν δεν πουλά υπηρεσίες για «φως, νερό, τηλέφωνο» και πρόσβαση σε άλλες Αρχές και της Δικαιοσύνης και Κρατικές Υπηρεσίες) ανακάλυψε στο πρόσωπο του πρώην Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης και διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο μοντέλο του Επιτελικού Κράτους.
Και μάλιστα η ναυαρχίδα της Παράταξης τον στηλίτευσε μέσα από πρωτοσέλιδο κυριακάτικο δημοσίευμα της!
Βεβαίως η αλήθεια – για μια ακόμη φορά- είναι εντελώς διαφορετική και αποκρύπτεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ που την ώρα τούτη «κάνουν παιχνίδι» υπέρ ή κατά συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, με το βλέμμα στραμμένο στις μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις και το πρόσωπο που θα διαδεχθεί – αργά ή γρήγορα όπως πραγματικά επιθυμούν- τον Κυριάκο Μητσοτάκη!
Είτε εντός του κόμματος της ΝΔ, είτε στη θέση του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας – μαριονέτα, με «Βοσκό», κεντρικούς τραπεζίτες, είτε ακόμη με την παροχή βοήθειας από ακροδεξιές δυνάμεις του περιθωρίου!
Επειδή προ ημερών επισήμανα ότι εμπνευστής και νομοθέτης του επιτελικού κράτους δεν ήταν ο Γρηγόρης Δημητριάδης αλλά ο Γιώργος Γεραπετρίτης έκανα μια αναδρομή στο παρελθόν!
Και σταμάτησα, εντυπωσιασμένος για το περιεχόμενο της, σε μια ομιλία το 2021, προ δυο ετών, του περιβόητου Υπ. Επικρατείας στο Συνέδριο των Δελφών, ένα θλιβερό πανηγυράκι για να κονομάνε κάποιοι νταραβεριτζήδες λεφτά και οι μάνατζερ και κρατικοί λειτουργοί να κάνουν τζάμπα διακοπές (όμως αυτό είναι μια άλλη ιστορία που θα ενασχοληθούμε προσεχώς)!
Ομολογώ ότι διαβάζοντας την τοποθέτηση του Υπ. Επικράτειας κ. Γεραπετρίτη στο συνέδριο των Δελφών περί του μεγάλου «κατορθώματος» της κυβέρνησης, κατόπιν δικών του …υποδείξεων, να διαχωρίσει την πολιτική εξουσία με την διακυβέρνηση, ομολογώ ότι παραξενεύτηκα και προβληματίστηκα!
Διότι ιστορικά μια κυβέρνηση για να κυβερνήσει κανονικά, προϋπόθεση ήταν να ελέγχει πρόσωπα και καταστάσεις στους μηχανισμούς της εξουσίας, τα οποία θα συμπορεύονται και όχι θα αντιπολιτεύονται ή θα λειτουργούν ανεξέλεγκτα!
Υπό αυτή την έννοια, η λογική που την ώρα τούτη επικρατεί και επί της ουσίας επιβλήθηκε από τον Γεραπετρίτη να γεμίσουμε Ανεξάρτητες Αρχές όπου τους επικεφαλής δεν θα τους ορίζει ο πρωθυπουργός, αλλά …ο Υπ. Επικράτειας, δηλαδή ο ίδιος ο Γεραπετρίτης υπό την κάλυψη του όποιου ΑΣΕΠ ή φορέα ή μηχανισμού, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη, αφαιρεί εξουσίες από τον πρωθυπουργό καθώς και κρίσιμα στηρίγματα στην άσκηση της εξουσίας!
Πραγματικά διερωτώμαι πως στο Μέγαρο Μαξίμου όχι μόνο άφησαν τον Γεραπετρίτη ανεξέλεγκτο αλλά ουσιαστικά του παρέδωσαν εμμέσως την άσκηση όλης της εξουσίας μέσω «δικών» του προσώπων που θα υποδεικνύει και θα διορίζει ελέγχοντας ο ίδιος τους μηχανισμούς και τις Ανεξάρτητες Αρχές!
Και επειδή έχει πάρει πολύ φόρα και έχει φτάσει ακόμη και σήμερα να υποδεικνύει για πρόσληψη σε κρίσιμους φορείς που σχετίζονται με μείζονος σημασίας επιχειρηματικά ζητήματα, νομικούς που σχετίζονται άμεσα με τον ίδιο και έχουν εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα στον τομέα του τουρισμού και όχι μόνο, καθώς και καθηγητάδες που δίνανε μαϊμού διδακτορικά σε στελέχη της κυβέρνησης, μαζέψτε τον πριν να είναι πολύ αργά!
ΥΓ. Όπως πάει ο Γεραπετρίτης θα προτείνει και Ανεξάρτητη Αρχή για τον έλεγχο του Τύπου! Γιατί όπως μαθαίνω δεν του αρέσουν διάφορα δημοσιεύματα και ήδη απευθύνεται (ή έχει απευθυνθεί στο παρελθόν) σε φορείς ή «όργανα» της τάξης για να μάθει λεπτομέρειες…
ΥΓ2. Μόνο ο Γεώργιος Παπαδόπουλος με το «πουλί» της «επανάστασης» τόλμησε να συμπεριφερθεί αντίστοιχα στον Τύπο… Οπότε αυτά περί ελέγχου του Τύπου με ανεξάρτητες αρχές είναι πολύ φασιστικά και δεν τα πιστεύω! Αν και ποτέ δεν ξέρεις… Αληθεύει ή όχι ότι έχει κάνει σχετική πρόταση;
Διαβάστε ακόμη:
- iPhone 14: Η τιμή του ξεκινά από $799 και από $899 το 14 Plus -Όλα τα χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου
- Η ενεργειακή κρίση μεταλλάσσεται ήδη σε χρηματοπιστωτική
- Φοιτητική κατοικία: Μηδενική διαθεσιμότητα με ζητούμενο μίσθωμα έως 300 ευρώ – Πώς διαμορφώνονται οι τιμές σε Αθήνα και Επαρχία
- Γιατί η πυραμίδα των fintech αρχίζει να ξεφουσκώνει