Ξεκίνησε το «σφυροκόπημα», με τους διάσημους του εγχώριου life style που βλέπουν τις βίλες τους στη Μύκονο και τα πολυτελή διαμερίσματά τους να αλλάζουν χέρια μέσα από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Η αρχή έγινε με τη βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο, που πλέον ιδιοκτήτης της είναι ο Αιγύπτιος μεγιστάνας Χαμίντ Ελ Σιάτι, και ακολούθησε το ρετιρέ του Μιχάλη Γουλανδρή στην οδό Στησιχόρου 11, που πέρασε στην εταιρεία SOL με έδρα την Κύπρο, ενώ την περασμένη Τετάρτη το ηλεκτρονικό σφυρί «κτύπησε» ξανά για 3 διαμερίσματα στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1, τα οποία άλλαξαν χέρια για 15 εκατ. ευρώ….

Το ηλεκτρονικό σφυρί ετοιμάζεται να χτυπήσει και για τις βίλες του κ. Σπύρου Πανταζόπουλου, του άλλοτε «Mr Audi, στη Μύκονο.

Τον ίδιο δρόμο φαίνεται πως θα ακολουθήσει και το παλατάκι του κ. Γιώργου Μουρτζούχου στην Εκάλη, ο οποίος μαζί με τη συζυγό του δημιούργησαν τη γνωστή φίρμα Miss Raxevsky.

Χέρια, όμως, θα αλλάξει και το ξενοδοχείο της κ. Ντίας Καψή στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, ενώ στο σφυρί βγαίνει και το εξοχικό της αδελφής της, Ελένης Καψή, στο Πήλιο.

Μιχάλης Γουλανδρής

Οι πλειστηριασμοί δεν έχουν τέλος για τον κ. Μιχάλη Γουλανδρή. Στις 9 Ιουνίου έχασε το πολυτελές διαμέρισμα της οδού Στησιχόρου 11, το οποίο πέρασε για 3 εκατ ευρώ στην κυπριακών συμφερόντων εταιρεία SOL. Και την περασμένη Τετάρτη, 16 Ιουνίου, βγήκαν ξανά στο σφυρί τα τρία διαμερίσματα που βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία, στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1, τα οποία «κτυπήθηκαν» και κατακυρώθηκαν σε νέους ιδιοκτήτες.

Μάλιστα, τα «κτυπήματα» ανέβασαν την τιμή πρώτης προσφοράς κατά 2,5 εκατ ευρώ.
Συγκεκριμένα, η τιμή πρώτης προσφοράς και για τα 3 ήταν 12,57 εκατ. ευρώ, τιμή συμβατή με την περιοχή που βρίσκονται, καθώς είναι από τις ακριβότερες γειτονιές της πρωτεύουσας. Και τελικά άλλαξαν χέρια με το τίμημα να ανεβαίνει στα 15,082 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με την πλατφόρμα e auction η μεζονέτα (3ου και 4ου ορόφου), εμβαδού 700 τ.μ., κατακυρώθηκε στον νέο ιδιοκτήτη έναντι 9,750 εκατ. ευρώ, έδωσε δηλαδή 1,815 εκατ. ευρώ περισσότερα από την τιμή πρώτης προσφοράς, που ήταν τα 7,935 εκατ ευρώ.

Το οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου, εμβαδού 390 τ.μ. πέρασε σε νέο ιδιοκτήτη για 4,260 εκατ. ευρώ, έδωσε 360 χιλιάδες πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς, που ήταν τα 3,9 εκατ. ευρώ.

Για το ισόγειο διαμέρισμα των 134 τ.μ. η τιμή ανέβηκε στο 1.072.094 ευρώ, από τα 735.000 ευρώ που ήταν η τιμή πρώτης προσφοράς.

Τα συγκεκριμένα διαμερίσματα είχαν κατασχεθεί τον Φεβρουάριο του 2019 για δάνεια άνω των 30 εκατ. ευρώ που έλαβε ο εφοπλιστής την περίοδο 2006-2010.

Οι προηγούμενοι πλειστηριασμοι –Μάρτιο 2020 και Μάιο 2021– ακυρώθηκαν διότι δεν εμφανίστηκαν ενδιαφερόμενοι, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 άλλαξε χέρια το οροφοδιαμέρισμα του πρώτου ορόφου της ίδιας πολυκατοικίας, με τίμημα 765 χιλιάδες ευρώ.

Ντία και Ελένη Καψή

Χέρια ετοιμάζεται να αλλάξει και το εμβληματικό ξενοδοχείο Out of the Blue Capsis Elite Resort, της κ. Ντίας Καψή, στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, το οποίο έχει βγει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό, με τις προσφορές να αναμένονται στις 15 Ιουλίου.

Σε πλειστηριασμό, όμως, βγήκε προχθές Τετάρτη και το εξοχικό της κ. Ελένης Καψή (αδελφής της Ντίας) στη Ζαγορά Πηλίου. Επισπεύδουσα για τη μεζονέτα των 340 τ.μ. είναι η Intrum (Τράπεζα Πειραιώς), με τιμή πρώτης προσφοράς τα 469 χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνουμε ότι Out of the Blue Capsis Elite Resort βαρύνεται με χρέη που υπερβαίνουν τα 160 εκατ. ευρώ –τα περισσότερα προς το Δημόσιο– και αναμένονται οι προσφορές μέχρι τις 15 Ιουλίου, ενώ μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την απόκτησή του από όλους τους μεγάλους «παίκτες» της ελληνικής ξενοδοχείας.

Και ενώ τα χρέη κυνηγούν και τις δύο αδελφές, εκείνες έχουν κόψει ακόμα και το καλημέρα, από το 1990, που ο πατέρας τους ξαναπαντρεύτηκε, ένας γάμος στον οποίο ήταν αντίθετη η Ντία.

Το 1990 οι δύο αδελφές μοίρασαν και την περιουσία, με την Ντία να παίρνει τα ξενοδοχεία της Κρήτης και της Ρόδου και η Ελένη τα ξενοδοχεία στο Ηράκλειο Κρήτης και στη Θεσσαλονίκη και κάποια επιπλέον ακίνητα, ώστε να είναι δίκαιη η μοιρασιά.

Γιώργος Μουρτζούχος

Στο πινάκιο της e auction είναι αναρτημένος για να διεξαχθεί στις 13 Ιανουαρίου 2022 ο πλειστηριασμός για τη βίλα της Εκάλης, με οφειλέτη τον κ. Γιώργο Μουρτζούχο, τον άνθρωπο που μαζί με την σύζυγο του Ελένη έγραψαν τη δική τους ιστορία στην ελληνική μόδα με την φίρμα «Miss Raxevsky».

Η εταιρία κατέρρευσε λόγω της κρίσης και τώρα σε πορεία πλειστηριασμού βρίσκεται η βίλα των 700 τετραγωνικών μέτρων στην Εκάλη.

Η μονοκατοικία βγαίνει στο σφυρί από την την Intrum Hellas για ποσό κατάσχεσης 200 χιλιάδων ευρώ, και τιμή πρώτης προσφοράς τα 985.000 ευρώ.

Πρόκειται για διώροφη κατοικία με υπόγειο και δώμα, η οποία ανήκει στον Γ. Μουρτζούχο από τον Φεβρουάριο του 2006. Το ακίνητο βαρύνεται με περισσότερες από 12 προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις υπέρ τραπεζών και δημόσιων υπηρεσιών.

Σπύρος Παζαρόπουλος

Ο κ. Σπύρος Πανταζόπουλος, ο πρώην ισχυρός επιχειρηματίας στην αγορά του αυτοκινήτου, ο mr Audi, βρίσκεται αντιμέτωπος με τον πλειστηριασμό της βίλας του και δύο ακόμα κατοικιών στην Φτελιά της Μυκόνου.

Το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει στις 25 Ιουνίου, με επισπεύδουσα την εταιρεία ειδικού σκοπού Polis Dania Designated Activity Company, στην οποία έχουν μεταφερθεί τα δάνεια της Citibank.

Στο οικόπεδο των 4,5 στρεμμάτων της Φτελιάς, με θέα το απέραντο γαλάζιο, βρίσκεται το συγκρότημα με τη βίλα, τις κατοικίες και την πισίνα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στο 1 εκατ. ευρώ, με το ακίνητο να βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Citibank Int. PLC ύψους 1,08 εκατ. ευρώ, και της Kosmocar ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, και 9,72 εκατ. ευρώ υπέρ της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.

ΠΑΡΑΣΑΓΚΑΣ Τεχνική Εμπορική και Ξενοδοχειακή ΑΕ

Στις 23 Ιουνίου βγαίνουν στο σφυρί 4 τουριστικές κατοικίες στη Μύκονο της εταιρίας «ΠΑΡΑΣΑΓΚΑΣ Τεχνική Εμπορική και Ξενοδοχειακή Α.Ε.»

Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η τιμή πρώτης προσφοράς για τις κατοικίες φτάνει τα 11 εκατ ευρώ.

Οι τέσσερεις κατοικίες, εμβαδού από 160 έως 200 τ.μ., με πισίνες, μπάρμπεκιου και πολλές ακόμη συνοδευτικές υποδομές, βρίσκονται σε έκταση 8 στρεμμάτων στον Άγιο Ιωάννη Διακόφτη της Μυκόνου.

Το ακίνητο βαρύνεται με προσημειώσεις υποθήκης συνολικού ποσού 37 εκατ. ευρώ υπέρ της Marfin Bank, που ετράπησαν σε υποθήκες υπέρ της Τράπεζας Πειραιώς τον Ιούλιο του 2020.

Λάκης Γαβαλάς

Ο Αιγύπτιος επιχειρηματίας Χαμίντ Ελ Σιάτι –παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής Ντόρα Θεοδώρου– είναι ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας του Λάκη Γαβαλά στη Φτελιά της Μυκόνου, την οποία απέκτησε έναντι 1,9 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος έχει αγοράσει επίσης και την βίλα του Πάνου Μαρινόπουλου στη θέση Φανάρι στη Μύκονο, πληρώνοντας 10 εκατ ευρώ.

Ο κ. Σιάτι δραστηριοποιείται στον τουρισμό, καθώς είναι ιδιοκτήτης του Travco Group, 77 ξενοδοχείων σε Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μαλδίβες, καθώς και στόλου κρουαζιερόπλοιων για μίνι περιηγήσεις στον Νείλο.

Ο μεγαλοεπιχειρηματίας και το ακίνητο Γουλανδρή στα Ανάκτορα!