search

MAIN STREET

Οι τιμές παραγωγού οδηγούν σε αρνητικό κλείσιμο τον Dow για την εβδομάδα

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των κεντρικών μετοχικών δεικτών στην Αμερική διαπραγματεύονται χαμηλότερα σήμερα Παρασκευή.

220420192457_sxolio-agores-dow-Jones-wall-street-omologa

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των κεντρικών μετοχικών δεικτών στην Αμερική διαπραγματεύονται χαμηλότερα σήμερα Παρασκευή. Οι αγορές φαίνεται ότι δεν κατάφεραν να διατηρήσουν μια ανοδική δυναμική (momentum) από την διαπραγμάτευση της Πέμπτης σε συνέχεια του πενθήμερου πτωτικού σερί του S&P 500.

Τα στοιχεία για τις τιμές παραγωγού που ανακοινώθηκαν το πρωί της Παρασκευής οδήγησαν τις αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα. Τα στοιχεία ήταν ισχυρότερα από τα αναμενόμενα  ενόψει μάλιστα της συνεδρίασης της Federal Reserve την επόμενη εβδομάδα.

Πριν από το άνοιγμα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500, του Dow και του Nasdaq σημείωσαν πτώση περίπου 0,4%. Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης μετοχών έδειχναν κέρδη στο άνοιγμα.

Η ανάγνωση του Νοεμβρίου για τις τιμές παραγωγού ήταν πιο καυτή από ό,τι αναμενόταν, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 0,4% σε βάση της μέτρησης που εξαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αυξήσεις της τάξεως του 0,2% για κάθε ανάγνωση, αντίστοιχα.

Δεδομένης της ανάγνωσης για τις τιμές καταναλωτή του Οκτωβρίου, που έδειξε κάποια μείωση των πληθωριστικών πιέσεων, τα στοιχεία της Παρασκευής δείχνουν ότι οι τιμές των εισροών παραγωγής παραμένουν σε άνοδο και υποδηλώνουν ότι ο πληθωρισμός μπορεί να παραμείνει σταθερότερος τους επόμενους μήνες από ό,τι πίστευαν προηγουμένως οι επενδυτές. Η επόμενη ανάγνωση για τις τιμές καταναλωτή αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρωί της Τρίτης.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε 111 μονάδες, ή 0,3%, βάζοντας τον ρυθμό για τη χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο.

Οι S&P 500 και Nasdaq Composite υποχώρησαν 0,5% και 0,7%, αντίστοιχα.

Εν τω μεταξύ οι τιμές του πετρελαίου συνεχίζουν να είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.

Η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ να σημειώνει νέο χαμηλό για το έτος την Πέμπτη, καθώς το αργό πετρέλαιο αντιστρέφει το μέτριο ράλι που σημειώθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Κοντά στις 7:50 π.μ. ET, το αργό πετρέλαιο WTI διαπραγματευόταν κοντά στα 72,15 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση περίπου 1%.

Το δολάριο, που θεωρείται το κλειδί για το ράλι της αγοράς κατά τη διάρκεια της πτώσης, ήταν σε γενικές γραμμές πιο αδύναμο έναντι των περισσότερων ζευγών νομισμάτων νωρίς την Παρασκευή.

Διαβάστε ακόμη: