Δεν μπορώ να ξέρω τι τελικά θα συμβεί με την τράπεζα Αττικής!

Ποιος είναι για παράδειγμα ο τρίτος υποψήφιος επενδυτής (ο Ινδός του Αβραμόπουλου;) εκτός από Brain και Flowers όπου εμπλέκονται εμφανώς ή αφανώς παλιοί γνώριμοι του εγχώριου τραπεζικού συστήματος!

Εκείνο ωστόσο που μετά βεβαιότητας γνωρίζω είναι πως η κατάντια της Τρ. Αττικής αποτελεί το αποτέλεσμα των παρεμβάσεων χρόνων, από συνδικαλιστές και πολιτικούς!!!

Η ευθύνη της κατάρρευσης μιας ιστορικής τράπεζας αποδίδεται εξ ολοκλήρου στους επαγγελματίες συνδικάλες του ΤΣΜΕΔΕ και του ΤΕΕ, οι οποίοι με τις επιλογές τους σε στελέχη, πολιτικές και κατευθυντήριες γραμμές,

οδήγησαν την κατάσταση σε εφιαλτικά αδιέξοδα!

Και στο πολιτικό σύστημα, την εκάστοτε εξουσία, που χρησιμοποίησε κατά το δοκούν την τράπεζα, για να εξυπηρετήσει πρόσωπα, κομματικούς πυρήνες, διαπλοκή, συμφέροντα, πάσης φύσης πελατειακές σχέσεις…

Ο Γκρεγκ Ο’ Χάρα αντί για τουρισμό ζητάει …κόκκινα δάνεια!

Για τον περίφημο Γκρεγκ Ο’ Χάρα, τον αμερικανό διαχειριστή του private equity fund Certares που ενασχολείται με τον τουρισμό και την φιλοξενία και ο οποίος εσχάτως πηγαινοέρχεται στην Ελλάδα δείχνοντας ενδιαφέρον για επενδύσεις, έχετε ακούσει ή έχετε διαβάσει.

Προ ημερών ο …πολύς κύριος Ο’ Χάρα βρέθηκε ξανά στη χώρα μας και μεταξύ άλλων επισκέφθηκε και τον υπουργό Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια με τον οποίο συζήτησε ζητήματα που σχετίζονται με την προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου αμερικανών επισκεπτών στη χώρα μας!

Ωστόσο, σε συζητήσεις με άλλα κυβερνητικά στελέχη ο περίφημος Ο’ Χάρα που δήθεν κόπτεται για τον ελληνικό τουρισμό και ορισμένοι στην κυβέρνηση τον έχουν περί πολλού, ξέρετε για τι έδειξε ενδιαφέρον;

Όχι φυσικά για τουρισμό, ξενοδοχεία, αεροπορικές πτήσεις και Αμερικανούς τουρίστες όπως θα φανταστήκατε! Αλλά για …κόκκινα δάνεια! Πως θα μπει δηλαδή και αυτός στην υπέρ κερδοφόρα φάμπρικα των NPL’s!

Για κορόιδο τον έχετε;