Κατατέθηκαν τουλάχιστον τρεις δεσμευτικές προσφορές για την ΑΚΜ της Attica Bank, από επενδυτές  για την συμμετοχή τους στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου  ύψους από 120 έως 240 εκατ ευρώ και την ιδιωτικοποίηση της Attica Bank.

Αν και η προθεσμία έληγε στις 9 το βράδυ, πήρε δίωρη παράταση καθώς κάποιοι από τους επενδυτές επικαλέστηκαν την διαφορά ώρας και ολοκληρώθηκε στις 11 μμ.

Ποιες είναι οι δεσμευτικές προσφορές για την ΑΚΜ της Attica Bank

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεσμευτική προσφορά για την ΑΚΜ της Attica Bank κατέθεσαν η Bain και η JC Flowers.

Και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι επενδυτές θέτουν ως βασική προϋπόθεση για να προχωρήσουν τον ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της τράπεζας, αμφισβητώντας με τον τρόπο αυτό την εγκυρότητα των στοιχείων που παρουσίασε η Τράπεζα Αττικής όταν άνοιξε το  VDR.

Ο σύμβουλος θα αξιολογήσει τις δεσμευτικές προσφορές και θα υποβάλλει τις παρατηρήσεις του, ενώ θα ενημερωθεί η Τράπεζα της Ελλάδος. Θεωρείται δε πιθανό για το λόγο αυτό να μην πραγματοποιηθεί το σημερινό ΔΣ της τράπεζας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι  ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους  για την ιδιωτικοποίηση της Attica,  είναι οι:  Davidson Kempner, Ellington και το  Hinduja Group, που ανήκει σε οικογένεια Ινδών.