Τα όσα συμβαίνουν με την Attica bank, δεν έχουν προηγούμενο ακόμα και για αυτή την απαξιωμένη χρηματιστηριακή αγορά.

Ατελείωτα reverse split, εμφάνιση επενδυτών (;), έκδοση Warrants που θα μετατραπούν σε μετοχές και η… τραγωδία συνεχίζεται.

Υποτίθεται ότι μετά την κρατικοποίηση οι επενδυτές θα πρέπει να καλύψουν την αύξηση κεφαλαίου έως 240 εκατ. ευρώ.

Οι παραστατικοί τίτλοι ή άλλως warrants θα ξεκινήσουν από τα 9,18 ευρω, όταν η τιμή της μετοχής βρίσκεται στα 4,12 ευρώ, δηλαδή η πτώση των warrants έχει μεγάλο δρόμο.

Και περιμένουμε να αγοραστούν τα warrants.

Το 68,2% της Attica bank ελέγχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), εφόσον δεν αγοραστούν από επενδυτές τα warrants, που έχουν εκδοθεί υπέρ του Δημοσίου, ενω το ποσοστό των ΕΦΚΑ και ΤΜΕΔΕ να υποχωρεί σε 10,3% και 14,7%, αντίστοιχα.

Το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 16.533.102 warrants εγκρίθηκε από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Χ.Α.

Η διαπραγμάτευση των παραστατικών τίτλων θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 14 Οκτωβρίου. Κατά την ημέρα της μετατροπής (19 Οκτωβρίου) η Attica θα εκδώσει ως πλήρως καταβεβλημένες μια νέα μετοχή για κάθε παραστατικό τίτλο (warrant).

Mε άλλα λόγια με την έγκριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διαπραγματεύονται αξίες τις οποίες κανείς δεν μπορεί να αποτιμήσει καθώς ενδέχεται να προκύψουν και νέες ανάγκες κεφαλαίων.