Νέος γύρος διαπραγματεύσεων ξεκινά από σήμερα για την ιδιωτικοποίηση της Attica Bank ανάμεσα στους συμβούλους της τράπεζας και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές με την διαδικασία να ολοκληρώνεται τον επόμενο μήνα.

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το ΔΣ της Attica Bank και οι σύμβουλοι (Euroxx και AXIA Ventures) θα ενημερώσουν την διοίκηση για τις μη δεσμευτικές προσφορές που έχουν δεχθεί και θα γίνει μία πρώτη συζήτηση καθώς το σχήμα που θα προκριθεί θα πρέπει να πληρεί τις απαιτήσεις που έχει θέσει ο επόπτης, δηλαδή η Τράπεζα της Ελλάδος και ταυτόχρονα να δίνει λύση για την επόμενη μέρα της Attica.

Σε κάθε περίπτωση το πρώτο στοίχημα –και ενώ υπήρχε το  τελεσίγραφο της ΕΚΤ ότι η Αττικής πρέπει να βρει στρατηγικό επενδυτή μέχρι αύριο 30 Σεπτεμβρίου- η Attica  το κέρδισε, καθώς μέχρι χθες στις 9 το βράδυ που έκλεισε το Virtual Data Room της είχε δεχθεί τουλάχιστον 4 μη δεσμευτικές προσφορές από επενδυτές του εξωτερικού που διαθέτουν επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στην Ευρώπη.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η διαδικασία της ΑΜΚ θα γίνει με βιβλίο προσφορών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον Οκτώβριο και ακόμα σημειώνουν πως  οι μη δεσμευτικές προτάσεις που δέχθηκε η τράπεζα, αφορούν τους όρους της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους μέχρι τα 240 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα είναι γνωστά  τα warrants και οι νέες μετοχές μετά το reverse spilt που πραγματοποιήθηκε,  εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο αύριο Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου και θα διαπραγματεύονται μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Τότε θα γίνει γνωστό και το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σε κάθε περίπτωση από αύριο ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους συμβούλους της Attica Bank και τους ενδιαφερόμενους επενδυτές (κάποιοι κατεβαίνουν σε κοινοπραξίες) προκειμένου να προκριθεί το σχήμα που δώσει νέα πνοή στην τράπεζα.

Και φυσικά σε συνεννόηση με τον επόπτη δηλαδή την Τράπεζα της Ελλάδος και την κυβέρνηση (ΤΧΣ).